Skip to main content

Nova party droga za slatki high!

Poznata već milenijima, otrov po izboru ekipe još 1900. pr. Kr., centar asteških partyja u jednom stvarnom "bilo je to davno, davno prije" početku.

 
Svakako nemamo nikakvu namjeru otkriti ti novu biljnu razonodu na koju su se otkačili tvoji pra para pra (x mnogo) preci… Ili možda imamo baš namjeru koja živi u ovome susjedstvu, jer nova droga o kojoj govorimo je ni manje ni više nego… kakao.
 
Stotine ljudi nagurane su u Berlinski podzemni podrum pomičući se kao jedan ritamski val pogonjen na baš ovu supstancu. Molim? Kakao? Da, tako je. Kemijski potpis onoga što ti baba upeče u kolač za blagdane (jer je centralna blagdanska emocija upravo hrana) će ti preplaviti mozak kemikalijama koje su već ugrađene u tebe kao potpornji euforije. Dat će ti tonu energije i učini te nezaustavljivim entitetom podija i sve to bez izmaglice i degradacije tebe samoga u sintetičkom highu labaratorijski sklopljenih supstanci. Možete ga konzumirati oralno, piti  kao napitak ili pak šmrkati, učinak je jednak.

 
U posljednjim mjesecima od omiljenog slastičarskog praha preuzele su ga i party vile i vilenjaci gdje na sasvim specifičnim partyjima zamijenjuje supstance kao što su Molly ili ecstasy ili pak otupljivanje osjetila galonima alkohola. Savršeno prikladno nazvani Lucid, mjesečni je party koji gorki kakao miješa u pića posjetitelja. Morning Gloryville nova je tvrtka u usponu koja organizira partyje od Londona do New Yorka, a u arsenalu nosi kakao pića i pilule, dok je belgijski čokolatar Dominique Persoone izumio napravu koju možeš nabaviti za 50-ak dolara želiš li ga ušmrknuti.
 
Kako funkcionira? Prvo stiže navala endorfina koji se preliju krvotokom i odjednom si natopljen osjećajem euforije. Zatim slijedi upijanje magnezija u krv koji opušta mišiće i eliminira stres iz tijela. Sirovi kakao također je i adresa na kojoj žive flavanoli koji stimuliraju rad mozga –  kako je u novoj studiji izložio American Journal of Clinical Nutrition. Lucid je krenuo i korak dalje i njihova party organizatorica, kakao vila Ruby May, 9 kila sirovog kakaa koji se potroši na partiju začini medom, agavom ili cimetom. Kako sama napominje " to je kao glatki senzualni zagrljaj u čaši".

 
Kakao high ti neće distorzirati realnost, neće te umotati u izmaglicu i mamurluke narednoga jutra, a efekti podizanja raspoloženja u potpunosti su prirodni i koreliraju s kemijom tijela. Iako sadrži neke spojeve koji utječu na raspoloženje kao ananadamin i feniletilamin, ipak količine su premalene da bi direktno drastično utjecala na raspoloženje. To znači da sva ona ljubav koju osjećaš na podiju, sve si to ti.
 
Kako je uopće došlo do kakao partyja? Nastali su kao izdanak "svjesnog dance pokreta" koji se pretvorio u jutarnje raveove i dance partyje na koje se možeš zaletjeti na pauzi za ručak. Imaju namjeru stvoriti pozitivno i zdravo okruženje u kojima sudionici mogu naći svoje mjesto pod suncem isplesati iz sebe sve stresove, inhibicije i demone bez suptilnog osjećaja da nisu sigurni jesu li mrtvi slijedeće jutro. Alkohol i droge nisu dozvoljeni na partyju. 
 
Ovi eventi sve većim zamahom grabe gorko slatka nepca i srca publike. Recept je jednostavan baš kao i proces kojim se istomišljenici slijevaju na party. Onaj koji dolazi da se izbije iz cipela i ne sjeća se noći neće biti na ovim berlinskim floorovima, a oni koji dolaze zbog najslađe od svih droga, glazbe same, plesat će i u pola bijelog dana na gradskom trgu s kockicom čokolade koja se topi na jeziku. Jesi li ikada vidio da je netko tužan u blizini čokolade (osim ako do nje ne može, to bi mogao biti problem)? Mi nismo.
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2