Skip to main content
  • sluh

Novo istraživanje otkriva da niski Bass tjera ljude na više plesa

Neurolozi su objavili istraživanje u znanstvenom časopisu Current Biology na temu niskih frekvencija koje tjeraju ljude na ples

Piše: 

Naslovna foto

sluh

Znanstveno istraživanje predvođenom doktorom Danielom Cameronom i njegovim kolegama potvrdila je da niski bass te frekvencije koje ne čujemo povećavaju želju za plesom.

Ovaj zaključak je donesen nakon istraživanja publike koja je posjetila nastup techno dua Orphx u LIVELabu u Kanadi. Posjetitelji prije i poslije seta su trebali riješiti istraživački upitnik, te su za vrijeme seta dobili trake za glavu i markere za snimanje pokreta.

Doktor Daniel Cameron o ovom istraživanju kaže “Ovo je pravi svijet. Ovo je pravi party elektroničke glazbe na kojem se može doći do zaključka. Naša tvrdnja je potvrđena i ona nije došla iz neba, već s ovog partyja kojeg smo istražili.”

Za vrijeme istraživanja, mijenjala se glasnoća glazbe iz zvučnika, kako bi se došlo do preciznijih rezultata. Također, koristili su se i posebni zvučnici koji su puštali niske frekvencije u intervalima. Upravo u trenucima kada se niski bass pojačavao te kada su se puštale frekvencije koje uho ne može uhvatiti, partijaneri su plesali jače” za 11.8%.

brejcha 1
Vezani članci
Defected nastavlja s iznenađenjima povodom svog 25. rođendana.
sonus 1
Defected nastavlja s iznenađenjima povodom svog 25. rođendana.
brejcha 2