Skip to main content

Objavljen opširni vodič za sve koji žele ući u Berghain

Urednici Fazemaga otkrivaju koje su najčešće pogreške partijanera pri pokušaju ulaska u Berghain, te savjetuju koji trikovi pale i osiguravaju da čekanje ispred kluba rezultira ulaskom

Piše: 


Nije ni čudo što u dugačkom redu ispred kluba svakog vikenda ne stoje samo stotine Berlinčana nego i turista. No većina ih bude odbijena i moraju se jednostavno vratiti kući, ponekad i nakon nekoliko sati čekanja.

Pojavljivanje s pravim ljudima

Počinje s planiranjem zabave: ako se pojavite ispred Berghaina s pogrešnim ljudima, odbacujete vlastite šanse. Berghain je predan toleranciji, svestranosti i raznolikosti. Ali to ne znači da su svi uvijek dobrodošli u svakoj konstelaciji. Bitno je živjeti ovaj moto u grupi s kojom plešete. Budući da u drugim klubovima može biti puno traženih djevojaka, u Berghainu su pak spolno uravnoteženi i upravo se na to obraća pozornost na vratima.

Ipak, najbolje je doći u paru ili utroje. Sven Marquardt, najpoznatiji izbacivač u Berghainu, a vjerojatno i u Berlinu, dodaje da je fokus na mješovitim i zanimljivim pojedincima: “Kad bismo barem imali klub pun modela. Samo lijepe ljude odjevene u crno bilo bi lijepo gledati ih pola sata, ali to bi bilo dosadno i ne bi bilo znak tolerancije."


Foto: Christophe Gateau / dpa

Odabir prave odjeće

Još jedan dio prave i važne pripreme je razmišljanje o odjeći koju želite nositi u Berghainu. Stalno se ponavlja da nema apsolutno nikakvih pravila. Ali ako samo bacite pogled na ostale rejvere u Berghainu ili na one koji ne čekaju u redu za ništa i zapravo dođu, primijetit ćete neku vrstu šifre. Na primjer, visoke potpetice su više zabranjene nego neophodne. Debele i visoke čizme su, pak, sasvim druga priča.

Ali da biste bili sigurni, da biste zadovoljili vlastita stopala i oči izbacivača, trebali biste nositi elegantne tenisice. Bilo da su trendi retro, moderne, s platoom ili namjerno "ružne" – razne varijante tenisica omogućuju vam da kombinirate odjeću s njima i djelujete cool i ležerno. Usput: crno uvijek funkcionira. Bolje nego previše šareno. I općenito, više previše ležerno nego previše šik.

Dođite u pravo vrijeme

Što je veća gužva i što je floor puniji, to manje ljudi ulazi. Glupa rečenica, nema sumnje, ali naravno da ima nešto u tome. Kao i u svakom drugom klubu, kako se publika povećava, selekcija postaje veća. Stoga, ako niste sigurni i želite biti sigurni, ne biste trebali stajati u redu u petak ili subotu navečer oko 1 ili 2 sata ujutro. Jer tada je stvarno gužva po hodnicima i vjerojatno su najmanje šanse da vas puste. Umjesto toga, najbolje je stati u red prije ponoći ili doći u nedjelju ujutro. Vi imate najbolje šanse i još uvijek možete plesati 24 sata ako želite.

Čekanje u redu iza turista

Svatko tko konačno stane u red, u malim skupinama, u solidnim cipelama i cool crnoj odjeći, možda čak i u nedjelju ujutro, nažalost možda ne uđe. Jer sve to ne jamči ulaz, ne uvjerite li uvijek izbacivača nema šanse da uđete. Osim toga, od toga kako se ponašate u redu ovisi i hoće li vam se sveta vrata otvoriti.

Prije svega, posjetitelji klubova trebaju upamtiti: Pravila koja se mogu primjenjivati ​​u drugim klubovima ovdje mogu biti potpuno nebitna. Možda ste iz nekog kluba navikli da preferira lijepe žene s osmijehom, ali na večeri ispred Berghaina zna se dogoditi da upravo te ljude non-stop odbijaju. A Marquardt i njegovi kolege radije pozdravljaju djevojke opakog izgleda u otrcanim kratkim hlačama.

Međutim, kako bi se općenito povećale šanse, može se isplatiti čekati u redu iza (velike) grupe očiglednih turista. Nerijetko ovi dolaze samo zbog Berghaina i toliko su napeti da ih izbacivači često klasificiraju kao nedovoljno cool. Tako da iza njih gotovo uvijek izgledate cool. Nije važno koliko ste nesigurni.

Nemojte se isticati u redu i nemojte ništa konzumirati

U Berghainu svatko tko slavi može živjeti i biti tko god želi. Možete biti glasni, divlje plesati, pa čak i seksati se neometano u pravim kutovima. Ali u redu sve ovo treba zadržati. Jer najmanje što ovdje želite kada želite ući je istaknuti se na neki način. Najgore je biti glasan. Lošu ruku imaju euforični turisti koji su dobro raspoloženi, puno se smiju i glasno pričaju o svojim dosadašnjim iskustvima iz Berlina.

Važno je šutiti, govoriti tiho

Isto tako, oni koji čekaju ni pod kojim uvjetima ne smiju ništa konzumirati na putu do izbacivača. Pogotovo bez alkohola. Često se programski odbijaju ne samo oni koji su bili pijani, nego i oni koji su očito alkoholizirani. Konačno, ako ste heteroseksualac, nemojte pokušavati izgledati gay samo zato što mislite da bi to moglo povećati vaše šanse. To se obično obije o glavu. Naravno, još je gore biti upadljiv bilo kakvim homofobnim, rasističkim ili diskriminirajućim primjedbama. Ali u klubovima poput Berghaina jednostavno nemate što raditi s tim.

Izgledati dosadno

Najbolji trik koji kombinira gore navedeno i koji najbolje prakticiraju oni koji čekaju ispred kluba je izgledati što dosadnije. Ako vam je to teško, samo pogledajte ostale u redu. Brzo postaje jasno da gotovo svi to rade na taj način. Stoga je najbolje samo nastaviti, čak i ako nije uvijek lako držati noge i usta mirnima tako dugo prije nego što konačno počnete.

I nemojte pitati druge imaju li savjete kako ući. Sa strancima se može razgovarati u zatvorenom prostoru, ali ne u redu. I nikako na engleskom, jer si tako na čelu napišeš: Tourist.

Izdržati pogled izbacivača

Kada dođete do kraja ili početka reda, a onda iznenada on može osobno stajati pred vama: notorni Sven, tetoviranog i probušenog lica, prilično mračnog izraza u sebi, koji pomno promatra sljedeće koji prose za ulaz. Vaš puls može brzo skoknuti. Ali sada je važnije nego sve vrijeme prije: ostanite hladni.

Prije svega, oni koji čekaju trebaju stati pred pogledima onih koji odlučuju o prijemu. Gledati upadljivo negdje drugdje samo zato što se bojite da ćete odati svoju nesigurnost ili nešto drugo upravo je pogrešna taktika. Jer ako ne možete podnijeti ni pogled izbacivača, niste dovoljno jaki da provedete noć vani u Berghainu i zabavljate se kako spada.

Prihvatite odluku izbacivača

Naš posljednji savjet čini se nevažnim, jer ako ne uđete, nećete ući. Međutim, svatko tko namjerava ponovno pokušati u budućnosti trebao bi slijediti ovo osnovno pravilo: odluka izbacivača uvijek se prihvaća bez pogovora.

Izbacivači su siti tipičnih rečenica koje se uvijek izgovaraju. Osim toga, ne znači ne i ništa se ne može učiniti, pogotovo ispred Berghaina. U najgorem slučaju, svatko tko o tome raspravlja ostat će zapamćen u negativnom sjećanju i neće moći ući sljedeći put. Dakle, vrijedi sljedeće: složiti se s činjenicom da ste ponekad morali čekati u redu i po dva sata za ništa. I sljedeći put pokušajte opet jednako disciplinirano.

Usput, "sljedeći put" ne bi trebao biti iste večeri. Izbacivači bolje uočavaju lica nego što mislite.

Inače, ako ste se razdvojili kao velika grupa prijatelja, trebali biste se od početka pojaviti sa stavom da svoje prijatelje možete iznevjeriti. Može se dogoditi da jedna grupa bude puštena unutra, a druga odbijena. Zavist i prijezir nisu na mjestu. Jer sljedeći put opet može biti potpuno drugačije, čak i ako ste sve napravili kako treba.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop