Skip to main content
  • facebook
  • 4.09.2012.

Odzvonilo lažnim Facebook likeovima

Kupovina i količina Facebook likeova već je prerasla u unosan posao hakera koji omogućuju pojedincima ili skupinama da se na taj lažni način istaknu u javnosti.

Naslovna foto

facebook

 

Jednako tako se ekipe sastavljene oko pojedinih DJ-a i glazbenika trude osigurati (kupiti) lažne likeove od sad već uigranih ekipa kojima je prodaja likova postala posao i koji su osnovali tvrtke koje se time bave, i sami smo nedavno dobili jednu takvu ponudu, koju smo naravno odbili.

No iz Zuckerbergove organizacije javljaju da su i do sada pokušavali spriječiti malverzacije, ali je ovaj novi poboljšani sustav posebno konfiguriran za identifikaciju i poduzimanje stegovnih mjera protiv sumnjivih likeova, kompromitiranih računa, spammera i svih onih koji su pokušali prevariti njihove korisnike – stoji na službenom blogu Facebooka.

Facebook u svijetu koristi 955 milijuna korisnika, od toga je prema procjenama 1.5% „nepoželjnih“ korisnika koji narušavaju integritet Facebooka, pa se Zuckerbergovi ljudi žele stati lažnim likeovima u kraj dok cijela stvar nije izmakla kontroli.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2