Skip to main content
  • 27.02.2022.

Paradise City postaje jedan od najzelenijih festivala u Europi

Od 1. do 3. srpnja Paradise City se vraća raskošnim sedmim izdanjem na lokaciji u Château de Ribaucourt, u Perku (Belgija).

Piše: 


Uvijek s ciljem što manjeg ekološkog otiska iz godine u godinu, festival nastavlja svoju ultra zelenu politiku uz nezaboravne party uvjete. Živahna scenografija, uzavrela postava, ukusna lokalna menza… Budući da se nalazi usred šume u idiličnom ambijentu, obećanje o zasluženom odmoru je već ispunjeno.

Gospodarenje otpadom, obnovljivi izvori energije, pristup vodi iz slavine, lokalni i povrtni jelovnik… S ekološke strane, Paradise City je postigao ugljičnu neutralnost i iz godine u godinu nastoji imati najmanji mogući ekološki otisak. Festival je doista dobio četiri zvjezdice (maksimalna ocjena) od strane A Greener Festivala, neprofitne organizacije koja pomaže događanjima da smanje njihov utjecaj na okoliš.

Održivost nije samo popularna riječ za njih – ona je prioritet: Snaga

– Radie s pametnim planom napajanja. To uključuje algoritam koji kontrolira generatore kako bi se smanjila potrošnja viška energije.

86% energije na licu mjesta je obnovljivo. Od toga 76% dolazi iz HVO goriva (rabljenog jestivog ulja), a 10% iz solarne energije. Ostatak električne energije dolazi iz lokalne električne mreže i osigurava je zeleni dobavljač (Lampiris).

Kombinirajući inovativnu produkciju i zajamčeno jak techno, Paradise pokriva cijeli spektar elektroničke glazbe: Attari, Bambounou, Peach, Octo Octa, Lola Haro… Svi ovi prekrasni ljudi izmjenjivat će se na gramofonima uz vatrene b2b setove Jane Fitz & Johna Talabota, Miss Kittin & The Hacker ili čak Sonje Moonear & Edwarda. Ovoj listi nadopunjenih umjetnika dodani su Ben UFO, Shanti Celeste, Dixon, Hunee, Mind Against i KI/KI.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2