Skip to main content
  • studio
  • 6.08.2012.

Pet stvari koje morate znati prije nego počnete s DJ-ingom

Ni jedan posao nije lak, ništa nećete dobiti preko noći i bez truda. Pokušajte u životu raditi nešto što vas ispunjava i pokreće, ako je to DJ-ing onda ipak trebate neke stvari razjasniti prije nego krene vaša borba s tržištem.

Piše: 

1.    Kakva vrsta DJ-a želite biti?
Postoje različite vrste DJ-eva, neki nastupaju u klubovima i barovima i festivalima, drugi pak na svadbama, privatnim zabavama, godišnjicama i sl. Prvo trebate biti jasni oko ideje kakav tip DJ-a želite biti.

2.    Postoji li tržište za vašu ideju?
Identificirajte konkurenciju u svojoj regiji i saznajte postoji li tržište za vašu ideju. Kao i u svakom drugom biznisu potrebno je saznati ima li potrebe za vašim uslugama, ukoliko postoji pronađite ju. Bez obzira koliko neka ideja dobro zvučala, mora s druge strane postojati volja da netko plati vaše usluge kako bi uspjeli.

3.    Koliko novca trebate da bi počeli svoju DJ karijeru?
Većina ulaganja svest će se na Dj opremu i reklamiranje. Napravite listu onoga što već imate i opreme koju morate pribaviti. Napravite istraživanje preko interneta, posjetite par trgovina, pa na tom papiru za početak izračunajte koliko vam novaca treba u startu.

4.    Kako namjeravate financirati svoj posao?
Morat ćete naći izvor novaca koji može uključivati dizanje kredita, ulaganje ušteđevine, posuđivanje od rodbine i prijatelja, sklapanje partnerstva, traženje investitora.

5.    Koje će vam dozvole trebati?
Svakako se trebate raspitati i saznati koje vam dozvole trebaju kako bi obavljali svoj posao legalno. Kod nas je potrebno da imate račune za svu kupljenu opremu, te da plaćate licencu ZAMP-u, inače možete završiti neslavno.  

Kad odgovorite na ovih pet pitanja sebi, tu priča tek počinje…

 

dobar house desktiop
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju