Skip to main content
  • 29.06.2016.

Pet užasnih tipova koji nas čekaju ovog ljeta na festivalima

Festivali su zakon, a dobar festival je najbliže raju na Zemlji. Ipak tu su uvijek i oni likovi…

Piše: 

Priroda, društvo, sound system, skupi hamburgeri i pivo, razgolićene djevojke, razgolićeni frajeri, manji stage, veći, chillout… Za svakoga ponešto! Osim onih stvari zbog kojih idemo na festivale, tu su i oni manje privlačni faktori.

Ti faktori ovise od osobe do osobe, no neki tipovi su jednostavno generalno nepodnošljivi oku, uhu, nosu, probijanju kroz masu…

Britanski ilustrator Josh Hanton za Vice je vizualizirao 5 najgorih tipova koje ćemo sretati ovoga ljeta na festivalima.

1. Gospodin festival

11
Ovaj lik spava cijelo ljeto u vreći za spavanje po festivalskim kampovima. Svejedno mu je gdje je točno i gledat će bilo kojeg DJ-a ili bend, na bilo kojem stageu, samo da bi upio jedinstveno uzbuđenje. Smrducka na jeftini ugrijani cider i šator, obučen je u najjeftiniju varijantu trenutno popularnog festivalskog looka, obje ruke su mu do pazuha prekrivene upljanim festivalskim narukvicama, u lijevoj ruci drži program festivala i ushićeno čeka nastup ocvalog starog DJ-a koji je nekada bio cutting-edge, a sada pušta svugdje gdje ga pozovu kako bi platio režije.

2. Cool stari

cool
'Zašto', pita te on, dok te Archie, ili Benji, ili Tio, ili Oli, ili Ralf, ili Buddy vuče za nogavicu i balavi ti i prlja hlače, 'na ovakvim događajima ne bismo mogli spojiti sve generacije? To je u biti smisao klupske kulture, zar ne? Radi se o jedinstvu!' Dva sata kasnije vidjet ćeš Archieja, ili Benjija, ili Tija, ili Olija, ili Ralfa, ili Buddyja kako pada s ramena svog tate i slučajno ga ruši na zemlju, zbog čega stari prospe pivo i ufleka svoje hlače. Gledat ćeš ga kako sve više i više crveni i samo što ne opsuje vlastito dijete. Onda će dijete početi trčkarati po šatoru, i Kerry Chandler će primijetiti da se malo dijete u skupoj jakni penje na scenu, uključuje alarm i čitav festival postaje uznemirujući, panični pakao, a dobri stari Cool Stari će stajati negdje usred svega i žaliti se na svoje proliveno pivo.

3. Ocvali rejver
ocvali
Ovaj rejver stariji od biblije zalijepiti će ti se na uho i lakano pljuckajući pričati nesnosne nostalgične priče o 'svom vremenu' i usput ti puhati dim u lice. Stari kvrgavih mršavih koljena i dalje nosi istu užasnu majicu koju je nosio '95. i koja mu je i tada užasno stajala, a njegovo mudro, oronulo lice krije sibirsku tugu. 'Nekad je sve bilo bolje', stalno ponavlja, 'onda… u moje vrijeme… kad… sam bio mlad'.

4. Mladi prerazbijeni jazavac

pet
Tri je popodne i upravo si se ispovraćao po svojoj North Face klasičnoj jakni koji si nedavno kupio za ovu prigodu maminom karticom. Razbio si se i upravo propuštaš Subfocus, izgubio si ekipu. Počinješ i malo plakati, suze se miješaju s rigotinom, ljudi prolaze i smiju ti se, ne znaš što bi dalje, padaš u vlastite suze izmješane s vlastitom rigotinom. Primjećuješ da si sjebao i nove Nikeice, pukla ti je trenerka na koljenu i život više nema smisla.

5. Nabrijani trzavac


Ovaj trzavi gospodin ima samo jedan slobodan vikend cijelo ljeto i misli ga iskoristiti do maksimuma. Progutat će sve na što naiđe, pa i hamburgere sa štanda, popit će svo pivo sa šanka, konzumirat će sve što se konzumirati može a nije još ni 2 popodne. Hlače su mu udobne i izgledaju kao da su od konoplje ili nekog egzotičnog prirpdnog materijala koji je izradio sam, kosa mu je zarasla, čupava i spaljena jer za to nema vremena, a miriše na sol i MDMA kristale. Predstavlja se kao Pog ili Speedy, uglavnom nešto što mu dobro stoji uz trzanje od pomicanja granica vlastitog kapaciteta, a na sebi ima hrvatski dres. Do zalaska sunca je zombi, ali više ne guta meso nego se gosti sirovim technom – skroz naprijed na ogradi u sredini.

Do ponedjeljka izgleda ovako… 
2

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk