Skip to main content
  • pointy boots
  • 12.11.2012.

Pointy Boots-bizaran party trend u Meksiku

Čini se da Japan ima opaku konkurenciju kad je u pitanju bizarna moda i poimanje cool trendova. Nakon korejskog Gangnam stylea koji se poput epidemije proširio svijetom, red je da Meksiko pokaže što ima.

Naslovna foto

pointy boots

Na stranu meksička kuhinja, tacosi i tequila, riječ je o Mexican Pointy Boots, bizarno dugačkim i poprilično blesavim cipelama koje su mladi Meksikanci prihvatili kao party trend još prije godinu dana i redovito se mogu vidjeti u lokalnim noćnim klubovima. To si više cool što su ti pointy boots duže i boljeg dizajna.
{youtube}veQkt4tS0Tc{/youtube}

Izumili su ih dva brata DJ-a DJ Gaucamole i DJ Papanicolau koji su također izumili i poseban stil glazbe Tribal na koji se pleše u ovakvim cipelama ili kako ga lokalno nazivaju „meksički techno“.
{youtube}KvyqFxFU06Q{/youtube}

Ovaj party trend još uvijek ne popušta i toliko je opčinio meksičku mladež da se proizvođači natječu tko će izraditi zanimljiviju i bogatiju varijaciju. Kao da nije dovoljna ekstenzija sama po sebi, na cipele se dodatno lijepe šljokice, dodaju disko kugle, zvijezde, neke čak i svijetle, u svakom slučaju u njima nećete ostati neprimjećeni. Štoviše mladi Meksikanci tvrde da su cipele magnet za djevojke. Evo i spota koji je pogledan više od 30 milijuna puta u kojem se pleše u pointicama.
{youtube}LRYNWfJzfVE{/youtube}

U gradu Matehuala postoji tjedno plesno natjecanje u pointy cipelama u noćnim klubovima i nagrade za najboljeg pointy plesača su od 100-500 dolara. 20-godišnji Miquel tvrdi da bez obzira koliko se to nekome činilo neprihvatljivo, on se odlično osjeća dok pleše u njima, dok 16-godišnji Jorge Chavez u noćnim klubovima pleše na tribal house glazbu u grupi Los Aliados i kaže da je „ludilo“.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2