Skip to main content
  • 17.03.2019.

Potpisuje se peticija za podizanje spomenika Keithu Flintu iz The Prodigya

U britanskoj pokrajini Essex (jugoistok Engleske) pokrenuta je peticija s ciljem podizanja kipa u spomen na nedavno preminulog Keitha Flinta, jednog od osnivača i frontmana grupe The Prodigy.

Piše: 


Kako smo pisali ranije Keith se objesio u svom domu prije 2 vikenda. Flint je legendarna figura na elektroničkoj glazbenoj sceni, a The Prodigy su zaslužni što je underground plesna glazba u Velikoj Britaniji došla u mainstream. Organizator i utemeljitelj peticije je Saphya Gower iz Braintree-a rodnog grada Ketiha Flinta, a evo kako objašnjava svoju inicijativu:

"Keith je bio važan ne samo za ljude u svom rodnom gradu Braintreeu; bio je voljen i cijenjen širom svijeta kao ključni dio glazbene industrije. Imao je strahovitu energiju i strast na pozornici ili izvan nje i bio je tako divna i istinska osoba. Liam, Maxim, Keith & Leroy dio su oluje koja je prohujala rave scenom u ranim 90-tima čiji su rad odjednom počeli priznavati na međunarodnoj razini, a ostalo je povijest. Ako susjedni Colchester može staviti kip slona kojeg nitko ne želi na kružnom toku uz ogromne troškove i masovno ismijavanje onda osjećam da Braintree ima priliku ovdje odati počast svojem najpoznatijem sinu.

Bio je inspiracija miljunima ljudi. Unatoč njegovoj zastrašujućoj smrti bio je i više nego suprotan. Ovo je još jedan dokaz koliko je važno govoriti o mentalnom zdravlju i ne stavljati to ispod tepiha. Ova skromna peticija je tek započela i neće tako skoro nestati. Plan je kada dostigne veliki broj potpisa da se odnese pred Općinsko vijeće na raspravu. Još je rano za to, ali nadam se da će imati dovoljno potpisa za ovu akciju. Roditelji mojih roditelja imali su The Beatles i The Rolling Stonese, a moja generacija je imala The Prodigy; Mancheste je imao Oasis; Braintree je imao The Prodigy."

Peticija je do sada sakupila preko 7600 potpisa i konstantno raste, a ako ste zainteresirani pomoći kliknite ovdje

 

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2