Skip to main content
  • alt
  • 27.04.2014.

Povratak Tamagotchija

Ukoliko ste odrastali u devedesetima, velike su vjerojatnosti da ste u jednom trenu strahovali nad sudbinom svog virtualnog prijatelja Tamagotchija, igračke koja se početkom ove godine vratila na tržište.

 
Uz manje sofistikacije princip je isti, vaš virtualni prijatelj će rasti i razvijati se ovisno o vašoj brizi. Kada se izlegne Tamagotchi jaje, treba ga hraniti da raste, liječiti ako je bolestan i igrati se s njim te sakupljati Gotchi bodove. 1996. godine tvrtka Bandai prvi put je predstavila  virtualnog digitalnog ljubimca u Velikoj Britaniji. Sljedeće godinu dobio je titulu najinovativnije igračke od britanske udruge trgovine igračaka. 
 
Od oko 44 verzija ove igre prodano je više od 80 milijuna primjeraka, a slijedile su i video igre za platforme, naprednije verzije s IC spajanjem 2004. godine. Peta verzija, koja je izašla 2008 godine pod nazivom Familitchi, imala je funkciju brinuti o triju virtualnih prijatelja. Posljednja verzija, V6 2010-te godine, koja je imala opciju kreiranja grupe koja svira uz različite instrumente, nazvana je Music Star.
{youtube}2zEP3K3Y5qs{/youtube}
 
Novi model Tamagotchija nudi komunikacijsku funkciju kratkog dometa, tehnologija je slična onog iz pametnih telefona, tako da možete spojiti svoj Tamagotchi s drugim (maksimalno 5 na dan). Možete slati i primati poruke s maksimalno 24 znaka putem “bump” funkcije. Dostupne su tri igre, a za dodatne dvije potrebno je proći 50% mjerila “Best Friend” ili sakupiti 30 komada nakita. Novi model dolazi u 6 verzija: 3 jednobojne (Gem) i 3 s životinjski uzorcima (Leopard, Dlamatian, Pink). Cijena na Amazonu je 18 funti (166 kn bez dostave).
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk