Skip to main content

Priča o partijaneru koji je konzumirao više od 40 tisuća ecstasya tijekom 9 godina

Znanstveno izvješće iz 2006. o čovjeku koji je konzumirao ecstasy u desecima tisuća tabletica, dospjelo je u fokus javnosti tek nedavno

Piše: 

Naslovna foto

Naslovna fotografija: www.pbs.org

Gospodin A, kako su ga istraživači nazvali, od 21. do 30. godine svog života konzumirao je preko 40 tisuća tabletica ecstasyja, a u vrhuncu konzumacije znao je “čvaknuti” i po njih 25 dnevno. To je najveća ikad zabilježena konzumacija ecstasy tabletica kod jednog čovjeka.


FOTO: ABC News

Nakon što je bio na “tripu” mjesecima, morao je prestati s konzumacijom zbog rušenja u nesvijest i učestalih hospitalizacija. Doktor koji je pisao izvještaj istaknuo je kako u prve dvije godine konzumacije, Gospodin A koristio je 5 tableta tjedno. Što je eskaliralo u 3.5 tabletica dnevno, do kulminacije na 25 tabletica dnevno. Osim tabletica ecstasyja, Gospodin A često je znao miješati opojna sredstva pa se u kombinaciji znao naći kokain, LSD i druge droge.

Tijekom jedne hospitalizacije, dok je ležao u bolnici, cijelo vrijeme je zvao bolnički radio i tražio glazbene želje koje su bile iz svijeta trance zvuka.

Doktor Kouimtsidis, koji je radio na izvještaju spominje kako je Gospodin A koristio ecstasy kao antidepresiv, a nakon što se “skinuo” s ecstasyja ostale su mu nuspojave kao što su napadi panike, anksioznost, depresija, halucinacija i paranoja.

brejcha 1
Defected nastavlja s iznenađenjima povodom svog 25. rođendana.
brejcha 1
Defected nastavlja s iznenađenjima povodom svog 25. rođendana.
sonus 2