Skip to main content
  • 15.12.2011.

Prvi bicikl koji u vožnji svira vinyle!!!

Ovaj pothvat izgledao je više kao san petorice autora nego nekakva realnost, sve do prije dva mjeseca kada je njihov projekt praktički i uspio.

Piše: 

Naslovna foto

Feats Per Minute


Kao ljubitelji vinyla i dobre glazbe autori su se pitali zašto čovjek ne bi mogao slušati glazbu dok biciklom ide na posao. Tri nizozemska dizajnera iz Amsterdama istražili su sve potankosti oko svog dječačkog sna i proizveli bicikl koji svira glazbu sa vinyla dok pedalirate. Njeno ime je Feats Per Minute. Svjetlo dana ovaj projekt ugledao je 9. listopada u londonskom studiju Dezeen a sada je krenulo njeno predstavljanje po cijelom svijetu.

Kada pedalirate vrti se točak a dynamo proizvodi zvuk sa vinyla putem 9 voltne baterije. Stvar je mnogo kompliciranija nego što izgleda prostim okom gledajući. 30 godina staru biciklu ovi mladi momci iz Amsterdama su reinkarnirali i pretvorili u svjetski hit. Prototip prvog svjetskog bicikla koji svira vinyla možete vidjeti u kraćem video isječku u nastavku.
{youtube}TCxyIKYJ-xo{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2