Skip to main content

Prvi komercijalni leteći automobil u prodaji

Lansirana je vijest o prvom letećem automobilu nizozemske tvrtke PAL-V koji će biti u komercijalnoj prodaji po cijeni od 599 tisuća američkih dolara.

Piše: 


Prvi kupci imat će ga priliku koristiti krajem iduće godine. Ima mogućnost da se u roku od 5 do 10 minuta pretvori u leteći automobil. Ova zvijer kao auto koristi McLaren-ov 12C motor, a kao helić je AH-64 Apache.
{youtube}VRRnXq41UV4{/youtube}

Također i uprava Dubaija za ceste i transport predstavila je “leteći automobil” na World Government Summitu prenosi portal Novi svjetski poredak. Proizvela ga je kineska tvrtka Ehang, a birokratski naziv mu je “autonomni leteći aparat”. U stanju je prevoziti putnike na kraća rastojanja i da uzletanjem “zaobilazi” prometne gužve. Putnici mogu preko ekrana-senzora ugrađenih navigacijskog sustava sami odrediti svoju “izlaznu stanicu”. Tvorci ovog hibridnog vozila tvrde da će vožnja njime biti “maksimalno udobna i sigurna”.
{youtube}k419aCJGGmM{/youtube}

Ima električni pogon. Njegova krila se sklapaju kada ne leti. Novim čudo-vozilom mogu upravljati i netrenirani vozači jer će biti dovoljno da pritisnu gumb “polijetanje”, a potom na “slijetanje”. Kretanje “hibrida” kontrolirat će centralna jedinica koja će obustavljati njegovo korištenje pri lošim vremenskim uvjetima. Plan je da ovaj leteći automobil krene u upotrebu od ljeta.

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2