Skip to main content
  • 25.03.2018.

Rusija pokreće neovisni internet

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je da Rusija pokreće novi „Neovisni internet” koji će biti oslobođen od okova Novog svjetskog poretka.

Piše: 


Putin i Vijeće sigurnosti razvijaju novi internet koji će u početku koristiti samo za zemlje BRICS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) i koji će biti u potpunosti neovisan od korporacija i vlada globalne elite, a koji će nastaviti raditi u slučaju globalnih internetskih zastoja. Nova inicijativa je predstavljena u Vijeću sigurnosti na sastanku u listopadu, a Putin je postavio rok do 1. kolovoza 2018. godine.

Smatra se da će novi neovisni internet biti bez cenzure, i bez monopoliziranja od strane Googlea i Facebooka čije će monopolističke ključne funkcije biti zabranjene kao i njihovi rezultati pretraživanja i komunikacije preko socijalnih medija.

Dok su raspravljali o tom pitanju, članovi vijeca su istaknuli „povećane sposobnosti zapadnih zemalja da provode operacije napada na informativni prostor, kao i povećana spremnosti za vježbanje ove mogucnosti, i to predstavlja ozbiljnu prijetnju ruskoj sigurnosti.” Oni su odlučili da se problem treba rješavati stvaranjem zasebnog rezervnog sustava poslužitelja “Domain Name Servers (DNS)”, koji ne bi bili predmet kontrole od strane medunarodnih organizacija, javlja portal Novi svjetski poredak.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk