Skip to main content
vino

Sladoled od vina

Ako ste probali slodoled od absinta za koji smo vam ranije pripremili recept onda ćete vjerojatno biti zainteresirani i za sladoled od vina.

Naslovna foto

vino

Roxaina Hurlburt iz njujorške mljekare Mercer’s Dairy stvorila je nagrađeni, u svijetu jedinstveni, sladoled od vina. Ova poslastica koja je nedavno oduševila u Kini, uskoro nastavlja svoju svjetsku turneju te kreće u pohod na kanadsko, japansko i kajmansko tržište.

Ovdje se doista radi o sladoledu napravljenom od vina, a ne varijantama s reduciranim vinom. S obzirom da alkohol topi led, izazov pronalaska prave formule zahtijevao je opsežan razvoj.

Mercer’s Dairy su lansirali okus porta još 2007., u suradnji s Jimom Treziseom iz fondacije “New York Wine and Grape”. Port sladoled se bazirao na kremi, mlijeku i stabilizatoru u kombinaciji s vinom. Sadržavao je 15% mliječne masti, kao i većina vrhunskih sladoleda i 5% alkohola. Kantica od pola litre ovog sladoleda jednaka je čaši vina te se prodavala u SAD-u po cijeni od 50-ak kuna samo starijima od 21 godinu.

Uslijedili su sladoledni okusi drugih vina, pa su tako u ponudu dodali rizling, chardonnay malina, bijeli zinfandel od breskve, merlot od višanja i čokoladni cabernet. Najavljen je sladoled od šampanjca. Mercer svoje sladolede od vina prodaje restoranima i pokretnim štandovima za hranu.

hard 600
Vezani članci
Techno se pleše na mjestu gdje je nekad bilo jezero prepuno života
hard 600
Techno se pleše na mjestu gdje je nekad bilo jezero prepuno života