Skip to main content
  • vino
  • 21.08.2012.

Sladoled od vina

Ako ste probali slodoled od absinta za koji smo vam ranije pripremili recept onda ćete vjerojatno biti zainteresirani i za sladoled od vina.

Naslovna foto

vino

Roxaina Hurlburt iz njujorške mljekare Mercer’s Dairy stvorila je nagrađeni, u svijetu jedinstveni, sladoled od vina. Ova poslastica koja je nedavno oduševila u Kini, uskoro nastavlja svoju svjetsku turneju te kreće u pohod na kanadsko, japansko i kajmansko tržište.

Ovdje se doista radi o sladoledu napravljenom od vina, a ne varijantama s reduciranim vinom. S obzirom da alkohol topi led, izazov pronalaska prave formule zahtijevao je opsežan razvoj.

Mercer’s Dairy su lansirali okus porta još 2007., u suradnji s Jimom Treziseom iz fondacije “New York Wine and Grape”. Port sladoled se bazirao na kremi, mlijeku i stabilizatoru u kombinaciji s vinom. Sadržavao je 15% mliječne masti, kao i većina vrhunskih sladoleda i 5% alkohola. Kantica od pola litre ovog sladoleda jednaka je čaši vina te se prodavala u SAD-u po cijeni od 50-ak kuna samo starijima od 21 godinu.

Uslijedili su sladoledni okusi drugih vina, pa su tako u ponudu dodali rizling, chardonnay malina, bijeli zinfandel od breskve, merlot od višanja i čokoladni cabernet. Najavljen je sladoled od šampanjca. Mercer svoje sladolede od vina prodaje restoranima i pokretnim štandovima za hranu.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2