Skip to main content
  • alt
  • 28.12.2014.

Smartphone tržište dobiva novog igrača

Ono što je započelo kao velika nezgrapna sprava koja je lako mogla biti klasificirana kao hladno oružje podleglo je minijaturizaciji i sveobuhvatnoj informatičkoj revoluciji.

 
Velike cigle od mobilnih telefona, kojima ste mogli bez problema napumpati bicepse, zamijenjene su elegantnim, tankim i glatkim nakupinama plastike, čipova i stakla. Sada na dlanu nosiš čitav svijet, sve je samo klik udaljeno, neprestanu si sveprisutan na Mreži uz pomoć svog gadgeta. 
 
Tvoj smartphone skida dokumente, okida fotke, jaše internetima, lansira spaceshuttleove…. Na smartphone igralištu ima nekoliko klinaca koji su uzurpirali sve ljuljačke i penjalice i poželiš li upasti u kul ekipu morat ćeš se svojski potruditi.

alt

 
Upravo ovo je odlučio učiniti Kodak, nekada sinonim za kvalitetu i inovaciju na tržištu fotoaparata. Zašto se Kodak odlučio poigrati sa velikim dečkima smartphone svemira? Prošle godine se činilo kao da tvrtka ne može više držati korak s tržištem i opasno joj je prijetio bankrot. Stoga su odlučili pokazati da znaju od negativa napravtii pozitiv i ovoga puta i restrukturirali proizvodnju postavši licencirani proizvđač smartphoneova i s njima povezane tehnologije.
 
Prvi smartphone biti će predstavljen na CES-u u siječnju nadolazeće godine kada će se predstavtii uređaj kojim korisnici mogu fotkati, uređivati fotografije, dijeliti, pohranjivati i ujedno instantno printati što požele. Istog mjeseca biti će predstavljeni i 4G uređaji, tableti, i kamera a ostatak arseala planiraju predstaviti u drugom dijelu godine. Vidjet ćemo kako će tržište reagirati na novog klinca na igralištu i hoće li ova promijena kursa bit trenutak vrijedan fotoalbuma.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2