Skip to main content
  • 11.08.2023.

Solomun složio soundtrack za seriju -Frust-. Premijera je na Sarajevo Film festivalu!

Popularni “švabo” ulazi u svijet kinematografije

Piše: 

Solomun je skladao soundtrack i špicu za nadolazeću bosansko-srpsku mini seriju “Frust” koja će svoju premijeru imati na 29. Sarajevo Film Festivalu koji se održava od 11. do 18. kolovoza.

Televizijska priča ima šest epizoda, a osim što će se glazbeni potpis elektroničke superzvijezde čuti u samoj špici, tijekom svih epizoda je ukomponirana glazba Solomunove izdavačke kuće Diynamic Music koja će pratiti energične scene. Ulaskom u svijet kinematografije, Solomun prezentira multiverazlnu umjetničku prisutnost i stvara dugoročni utjecaj u različitim svjetovima, atmosferama i kontekstima.

Kroz šest epizoda “Frust” donosi crnu komediju sa elementima trilera, u kojoj je glavni lik Vedran – mladi neuspješni novinar koji se bori da dobije bilo kakvu pažnju ili priznanje. U samoj najavi serije, iz produkcije otkrivaju da “TV serija Frust donosi brutalan osvrt na moderno društvo kroz jednu uvrnutu priču u kojoj su supermoći glavnog junaka njegova ogorčenost i prijezir prema čovječanstvu, jer kad zvijezda može postati bilo ko sa malo ili bez ikakvog stvarnog talenta ili znanja, borba za slavu je, ponekad i doslovno – ubitačna.”

Redatelj serije je dobitnik Oscara za režiju Danis Tanović, scenaristi su Srđan Vuletić, Gabor Krigler i Eszter Angyalosy, dok samu glumačku postavu čine Deni Mešić, Dunja Stojanović, Ermin Sijamija, Anđela Jovanović, Alban Ukaj, Aleksandar Dimitrijević, Faruk Hajdarević, Maja Izetbegović, Milena Radulović i mnogi drugi.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk