Skip to main content
  • techno crkva
  • 1.10.2012.

Što kažete na kršćanski rave?

Prvo smo mislili da se radi o parodiji, a onda smo istražili ponovno. Jesus rave partiji koriste elektroničku glazbu kako bi vjeru u Isusa i Biblijsku poruku prenijeli na svoje sljedbenike.

Naslovna foto

Techno crkva

Jesus raveovi se održavaju u elektro crkvama u Los Angelesu i u Kaliforniji i na takve partije dolaze svi oni koji su u potrazi za Isusom, čak i ako niste štovatelj Isusa dobrodošli ste na njihove partije, jer "Isus vas voli", a osim štovanja Isusa sljedbenici njeguju poseban glazbeni žanr elektro gospel.

Na Jesus raveovima pije se samo "njegova krv" tj. vino od alkohola.

Ideja za Jesus Rave pripada osnivaču Tobiah Neiditchu koji je još 1991. bio dio razvoja rave scene u Los Angelesu i koji je uvidio da se elektronička glazba može kombinirati sa štovanjem Isusa, te da su njegovi partiji jedan od načina kako poruku Bibilije prenijeti u srca i umove ljudi. Sad se njegovi partiji održavaju na redovnoj bazi već desetak godina i predstavljaju novu subkulturnu scenu, a za ovu godinu Tobiah priprema najveći do sada Jesus Massive Art Collaboration 8. prosinca.

{soundcloud}https://soundcloud.com/dj-tobiah/exalt-the-lord{/soundcloud}

Naravno da imaju i svoju Facebook stranicu, te Soundcloud kanal na kojem možete poslušati o čemu je riječ, a kako sve to skupa izgleda pogledajte na njihovoj službenoj stranici.
 

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk