Skip to main content
  • 1.02.2016.

Stvari koje kažu elektronički snobovi

Postoji jedna malena stvar koja se zove "pozicijsko dobro". Što je to? Ohhh, drago nam je što ste pitali.

 
Pozicijski dobro je ono koje je jedino toliko dobro koliko se u svojoj sjajnosti odnosi spram nečeg drugog. Sama činjenica da ga netko nema ga utoliko čini višestruko vrijednijim i, laički rečeno, svoju punu vrijednost zadobiva tek kada se njima hvališ i razmećeš.
 
Nije baš nova stvar da je vrijednije ono što je rjeđe, ergo sve precijenjene plemeite kovine i recimo arbitrarna vrijednost VIP prostora koji je nužno uvijek manji od onoga "za puk", jer da sve postane VIP u tom slučaju ništa VIP nije pošto je iluzija važnosti ono što prodaje ova mjesta.
 
No da ne duljimo previše u digresije i, kako smo više manje sigurni da ste uhvatili generalni ton već, odlučili smo malo okrenuti stolove. Naravno da će svaki kulturni pravac imati svoje puriste i snobove koji nosom paraju oblake (nema veze, zbog toga ćeš ti bolje vidjeti zvijezde kada padne noć) pa ćemo malo kritizirati kritičare, nabaciti koji stereotip, a sve u svrhu da ti polovina radnog dana bude uveseljena smijehom… no šale kao šale su najmoćnije oružje istine. Pod krinkom komedije izrečene su najveće istine. Pa stižu:
 
 
 
 
 
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk