Skip to main content
  • coctails
  • 9.03.2013.

Tableta koja trijezni od alkohola u par sekundi

Svrha ovog pokusa je bila da pilula otrijezni osobu od alkohola. Naime profesori Yunfeng Lu i Cheng Ji su ubrizgavali nanokapsule koje su sadržavale dva enzima u pijane miševe, prenosi Zimo.co.

Piše: 


Rezultati su bili odlični jer su se ti miševi puno brže otrijeznili nego miševi kojima enzimi nisu bili ubrizgani u tijelo. Ovaj proces uključuje umotavanje enzima za razgradnju alkohola u nanokapsule te nakon toga ubrizgavanje u tijelo. Profesor Lu je napomenuo da ova kapsula daje moć kao da imate milijun stanica jetre u svom trbuhu koje vam pomažu da razgradite alkohol u svom tijelu.

Gizmodo piše da je ovo istraživanje još uvijek u ranoj fazi i nije spremno za testiranje na ljudima. Međutim, Lu tvrdi da bi ovo otkriće moglo dovesti do kreiranja potpuno nove klase lijekova. On smatra da bi se ova vrsta lijeka u budućnosti mogla koristiti u vidu tableta. Ako bi ovaj projekt uspio u potpunosti i omogućio ljudima da se otrijezne u nekoliko sekunda, bio bi to veliki uspjeh za medicinu te bi sigurno proslavio ova dva domišljata znanstvenika.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2