Skip to main content
  • 30.01.2019.

Tema Noći muzeja 2019. – inovacije i digitalna budućnost

U petak 1. veljače održava se Noć muzeja 2019. koja će predstaviti hrvatsku kulturu, umjetnost i znanost kroz besplatne izložbe i raznolika događanja.

Piše: 

Naslovna foto

Noć muzeja


Hrvatski muzeji u svojoj svakodnevoj praksi koriste suvremene tehnologije, što podrazumijeva inovativno i kreativno sagledavanje muzejskih mogućnosti i veću dostupnost muzejskih sadržaja novim segmentima muzejske publike, putem različitih digitalnih platformi, mobilnih aplikacija, alata, VR (Virtual Reality, virtualna stvarnost ), AR (Augumented Reality, proširena stvarnost), te brojnih drugih tehnoloških inovacija.

U sklopu Noći muzeja posjetitelji će besplatno moći posjetiti oko 200 ustanova. I ove godine u manifestaciju su se, osim muzeja, uključile i galerije, baštinske, znanstvene i obrazovne ustanove diljem Hrvatske. Događaj kreće već u 18 sati u petak i traje do 1 sat iza ponoći ili iznimno u vrijeme koje su odredile ustanove sudionice.

Važno je za napomenuti kako se je za dio sadržaja potrebno unaprijed predbilježiti te rezervirati svoju besplatnu ulaznicu. Više o programu i muzejima koji su se uključili ove godine možete pogledati na ovom linku.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2