Baner

Tema Noći muzeja 2019. - inovacije i digitalna budućnost

Srijeda, 30 Siječanj 2019

U petak 1. veljače održava se Noć muzeja 2019. koja će predstaviti hrvatsku kulturu, umjetnost i znanost kroz besplatne izložbe i raznolika događanja.


Hrvatski muzeji u svojoj svakodnevoj praksi koriste suvremene tehnologije, što podrazumijeva inovativno i kreativno sagledavanje muzejskih mogućnosti i veću dostupnost muzejskih sadržaja novim segmentima muzejske publike, putem različitih digitalnih platformi, mobilnih aplikacija, alata, VR (Virtual Reality, virtualna stvarnost ), AR (Augumented Reality, proširena stvarnost), te brojnih drugih tehnoloških inovacija.U sklopu Noći muzeja posjetitelji će besplatno moći posjetiti oko 200 ustanova. I ove godine u manifestaciju su se, osim muzeja, uključile i galerije, baštinske, znanstvene i obrazovne ustanove diljem Hrvatske. Događaj kreće već u 18 sati u petak i traje do 1 sat iza ponoći ili iznimno u vrijeme koje su odredile ustanove sudionice.

Važno je za napomenuti kako se je za dio sadržaja potrebno unaprijed predbilježiti te rezervirati svoju besplatnu ulaznicu. Više o programu i muzejima koji su se uključili ove godine možete pogledati na ovom linku.

Tema Noći muzeja 2019. - inovacije i digitalna budućnost