Skip to main content
  • peaches film
  • 17.09.2012.

Transeksualni show svjetske glazbene ikone

„Peaches Does Herself“ prvi je film kultne kanadske elektronske glazbenice i performerice Merrill Nisker, poznatije kao Peaches.

Naslovna foto

peaches film

Film možete nazvati transeksualnom rock operom, anti jukebox mjuziklom promjene spola, ili, jednostavno, kad je Peaches Peaches, al' na velikom platnu.

Jedna od svjetskih kultnih ikona, umjetnica i performerica, Peaches, koja je svoju karijeru započela 1990-ih godina, podučavajući glazbu i glumu, te preselila u Berlin gdje je postala kultna ikona njegove umjetničke, ali i elektronske scene i čija je neprestana sudionica već više od desetljeća, sada se bacila i u filmske vode, i to kao scenaristica, redateljica i glumica. Naravno, i glazba u filmu je njena.

peaches film velika

Poznata po odličnim video spotovima, instalacijama, performansima, podukama, kao i nenadmašivim koncertima, "Peaches Does Herself" je kombinacija svega toga, kao i uvid u bogatu retrospektivu njenog rada, te pogled u ono čime se bavi i danas.

Radnja se vrti oko mlade djevojke, na koju je utjecala 65ogodišnja striptizeta, te zbog koje počinje raditi muziku seksualne tematike. Njena popularnost kao gazbenice počinje rasti te ona postaje ono što od nje očekuju njeni sljedbenici – transeksualka. Zaljubi se u prelijepog she male-a, ali nažalost nesretno, te slomljenog srca kreće na put samopronalaska. Sve to, naravno, praćeno uz veliki bend i mnoštvo plesača.

{youtube}KhNhrKNYvSo{/youtube}

Film je imao svoju premijeru prije neki dan u Kanadi i tamošnjem filmskom festivalu –tiff-, a hoće li naći svoj put i do naših kino dvorana, televizije, filmskih festivala ili nekih drugih medija, kao i uvijek, ostaje nam vidjeti.

Rado ćemo se u nastavku prisjetiti i njenog elektronskog hita koji je svojedobno harao europskom elektronskom scenom.

{youtube}KHcMqOQt4NY{/youtube}

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk