Skip to main content
  • 17.03.2016.

Tripsit – web stranica koja s tobom prolazi loš trip!

Prvi nadrealistični brk svijeta, gospodin Dali, rekao je. "Ja se ne drogiram, ja jesam droga!". No kako, baš kao ni Batman, ne možemo svi biti Dali postoje neke stvari koje trebaš znati.

 
Bila bi laž reći da nam je drago što se elektronička scena tako neodvojivo povezuje s opijatima, ali generalno ne radi se samo o elektronici već o mehanizmu koji povezuje sve grane umjetnosti s opijatima pošto im je svrha ista, a to je potaknuti drugačije stanje svijesti i iskoračiti iz svega onoga što trebaš činiti kako bi tvoja svakodnevica tekla glatko.
 
Pa tako neki bulje u djela u muzejima u tišini, neki, smotaju joint, neki ubace malo MDMA u opticaj ili pokoju gljivu… No ono što je bitno je da učinak supstance neće uvijek biti isti i uvelike ovisi o tvom psihičkom stanju u vrijeme konzumacije i okolnostima u kojima ćeš se naći nakon. Ako dovoljno puta kreneš sinteteičkom autocestom neminovno ćeš naletjeti na pokoji loši trip. Razmazan na lepezi od blage panike pa sve do osjećaja kao da ćeš zaista umrijeti, suptilnih paranoja ili bijesnećih predgrađa ludila, nije ni važno…. U ovom slučaju moraš zapamtiti samo jednu riječ – Tripsit.

 
Tripsit je web specifično dizajniran kako bi ti pomogao da izađeš na čistinu i otupio oštricu negativnog iskustva konzumacije. Sam sebe opisuje kao "pozitivno mjesto za korisnike na kojem mogu raspravljati o sigurnoj konzumaciji supstanci". Tripsit je nakrcan jednostavnim činjenicama i informacijama koje će direktno adresirati ono kako se trenutno osjećaš. Tu možeš pronaći i podatke o preporučenim dozama, kombiniranju opijata, možeš chatati s drugim korisnicima kako bi se osjećao manje usamljen u iskustvu ili pak zatražiti hitnu pomoć gdje će odmah uskočiti profesionalci.
 
Cilj sitea je digitalni oblik Harm Reduction programa, jer će uvijek biti onih koji će odabrati koristiti supstance i potrebno je jedno sigurno mjesto na kojem mogu dobiti informacije ili pitati sve stvari koje nemaju pitati koga drugoga. Tako da ako se ti ili bilo tko drugi u bilo kojem trenu nađe oči u oči s mračnim naličjem ovog iskustva Tripsit je pravo mjesto za potražiti pomoć i brzu informaciju. Baci oko i istraži ovdje. Učinili li ti se ovo kao nešto što bi moglo poslužiti u proljetno-ljetnom osvitu partyja, nabaci bookmark! Gdje god da jesi bio klub, ljetna pozornica ili festival, upamti da si prvenstveno tamo zbog glazbe i ljubavi. Distorzija ovih lijepih iskustava kroz prizmu kemijski inducirane euforije je nepotrebna! No ipak nosite sa sobom uvijek dovoljno vode, čuvajte sebe i svoje, pomozite ako je nekome oko vas pomoć potrebna i plurirajte dalje!
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2