Skip to main content
  • anton corbijn
  • 15.09.2012.

Umjetnik zbog kojeg zvijezde ispadaju tako cool

Ako ste veliki ljubitelj Joy Division, Depeche mode ili U2, da nabrojimo neke, onda ste zasigurno upoznati i s imenom Anton Corbijn.

Naslovna foto

anton corbijn

Za sve koji nisu upoznati s likom i djelom Antona Corbijna, treba napomenuti da je on oblikovao cijelu jednu generaciju, a njegovi radovi popularizirali su neke od najvećih glazbenih imena današnjice. Sada je o njemu napravljen i dokumentarac

80-minutni dokumentarac je režirala Klaartje Quirijns, a film portretira život ovog radoholičara fotografa, režisera i filmotvorca, koji je svojim radom obilježio i oblikovao cijelu jednu generaciju ljudi i glazbenih zvijezda, kao i drugih poznatih celebova – U2, Depeche Mode, REM, Clint Eastwood, …, . James Hattfield iz Metallice za njega je rekao kako pred Corbijnovim objektivom 'svi ispadaju cool'.

"Inside Out" je uvid u Corbijnovu personu, i njegovu konstantnu motivaciju i ravnotežu u radu s umjetnicima, i glazbenicima, njegovom samonametnutom samotnom životu, te težnji da iz te samoće pobjegne. Za samoga sebe kaže da je iznimno sretna osoba.

{youtube}MmhdI655Dis{/youtube}

U filmu se pojavljuju mnoge zvijezde s kojima je Corbijn surađivao, Bono, George Clooney, ekipa iz DM-a, Arcade Fire, Lou Reed, i dr., kao i njegova obitelj, te nas glavni akter vodi u svoj dom, studio, u kojem nam pokazuje svoje radove, i objašnjava gdje i kako crpi inspiraciju; mjesta na kojima je odrastao, a pokazuje nam i što ga tjera naprijed te otkriva neke od vlastitih demona.

Zanimljivo je da u jednom dijelu sam Corbijn intervjuira svoju majku, koja mu otkriva da je u nekom trenutku života s njegovim ocem bila zaljubljena u drugog čovjeka, te je brak s njegovim ocem bio nužno zlo iz kojeg je htjela otići. S druge strane, Corbijn otvoreno priča o svom pokojnom ocu, čije odobravanje za posao koji radi nikad nije dobio.

anton corbijn

DVD izlazi 17. rujna, a osim što se u dokmunetarcu pojavljuju brojne zvijezde, također je odličan i soundtrack za dokumentarac koji uključuje glazbene brojeve Joy Divisiona, Nirvane, U2, DM, kao i originalne skladbe Gavina Fridaya.

{youtube}ftjEcrrf7r0{/youtube}

sea star desk
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.