Skip to main content
  • 9.05.2022.

Većina Europljana podržava legalizaciju kanabisa potvrđuje istraživanje

Europljani postaju sve otvoreniji za prihvaćanje legalizacije kanabisa, prema novim podacima ankete koju je objavio Hanway Associates , a  izvijestio je Curaleaf International , jedna od vertikalno integriranih tvrtki za marihuanu u Europi

Piše: 


Podaci su otkrili da većina Europljana podržava legalnu prodaju marihuane odraslima starijim od 18 godina koju regulira vlada. Istraživanje  je uključivalo više od 9.000 ljudi, od kojih je 55% reklo da je za legalnu rekreacijsku konoplju , 20% je reklo da je ravnodušno, a preostalih 25% je bilo protiv.

Nadalje, oko 48% podržava regulirane maloprodajne trgovine marihuanom, 35% podržava uzgoj kod kuće, a 32% podržava društvene klubove. Zanimljivo, uzgoj kod kuće izaziva najviše protivljenja s 41% protiv.

Europa i kanabis

Otvorenost EU-a za legalizaciju kanabisa ne bi trebala biti iznenađenje budući da Europljani svjedoče gospodarskim koristima u Sjedinjenim Državama, posebno tijekom pandemije COVID-19, kada je upotreba kanabisa skočila, a puno novca zarađeno od prodaje i isporuke tijekom karantene.

Štoviše, brojne europske zemlje legalizirale su marihuanu u posebne medicinske svrhe, a druge su dekriminalizirale opću upotrebu, dok neke trenutno testiraju ove dvije opcije u obliku pilot programa, poput Francuske.

"Ovo izvješće čini evidentnim da većina Europljana želi vidjeti rekreacijsku konoplju na raspolaganju na način koji odraslima omogućuje pristup visokokvalitetnim proizvodima koji su regulirani", izjavio  je Antonio Costanzo, izvršni direktor Curaleaf Internationala .

Izvor i više o ovoj temi na Benzinga.com

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop