Skip to main content
  • 14.07.2019.

Versace modna kolekcija inspirirana Keith Flintom i Rave pokretom 90-tih

Donatella Versace posvetila je mušku odjeću za proljeće / ljeto 2020. godine Keith Flintu u Milanu sredinom prošlog mjeseca.

Piše: 


Dizajnerica je opisala glazbenika, koji je umro u ožujku ove godine, kao "moj prijatelj i razarač ovoga svijeta".


Photograph: Miguel Medina/AFP/Getty Images

Tri modela eksplicitno su kimnula frontmanu The Prodigyja tako što su nataknuli svoju frizuru s potpisom, dok je nekoliko drugih izgleda također povuklo iz njegovog ormara. Muška kolekcija proljeće-ljeto 2020. proslavlja suvremenu muškost. Ikonski kućni kodovi, šareni ispisi i ironične nijanse u kombinaciji su s novim krojačkim siluetama. Osobno putovanje mladića, koji je postao punoljetan suptilno se spominje u cijeloj zbirci. Simboli statusa utrka automobila i namjerno prevelikih silueta dočaravaju duh adolescencije. Čovjek Versace je slobodan izraziti sebe bez ograničenja.

Snaga odijela je obnovljena kroz inovativne siluete, tkanine i razigrane hardverske naglaske koji se mogu pohvaliti snažnim porukama. Ikonografija Versacea prihvaćena je kroz kulturu iz 1990-ih, uključujući inspiraciju iz Prodigyja, britanskog benda koji je simbol Rave pokreta. Za proljeće-ljeto 2020, Versace muška odjeća zauzima oštar okret za samopouzdane. Stereotipi muškog karaktera izazvani su krojenjem, tkaninom i printom – interpretacija povjerenja kroz Versaceov maksimalistički stil.

Za ovu kolekciju htjela sam istražiti elemente koji osnažuju čovjeka. To je definitivno povjerenje, sloboda i želja da se izrazimo bez oklijevanja.”tvrdi Donatella Versace. Pogledajte cijelu Versace SS20 kolekciju inspiriranu The Prodigyem, Keithom Flintom i Rave-om 90-tih na ovom linku.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2