Skip to main content
  • Al Walser i Michael Jackson
  • 7.12.2012.

Who The F.ck je Al Walser?

U kategoriji za najbolju plesnu ploču, između poznatijih imena, poput Aviciia, Skrillexa ili pak Calvina Harrisa, našao se i Al Walser za kojeg nitko nikad nije čuo, pa se cijela institucija Grammya dovela u pitanje.

Piše: 

Naslovna foto

Al Walser i Michael Jackson

Na 55. dodjeli Grammy nagrada, u kategoriji Best Dance Records nominirani su ‘Levels’ – Avicii, ‘Don’t You Worry Child’ – Swedish House Mafia, ‘Let’s Go’ – Calvin Harris feat. Ne-Yo, ‘Bangarang’ – Skrillex feat. Sirah, i ‘I Can’t Live Without You’ – Al Walser.
{youtube}UJEdy301yVo{/youtube}

U tom trenutku, mnogi su se zapitali tko je posljednji od nominiranih, i kako je uopće došao na ovu listu. Al Walser, za razliku od masovnih sljedbenika ostalih nominiranih, na svom FB profilu ima samo 1500 lajkova, odnosno samo 500 na twitteru. Nominirana pjesma je u trenutku nominacija imala svega 20 (!) pogleda na YouTubeu, da bio sad dostigla preko 30 tisuća. Kako je onda moguće da se takav tudum nađe na listi nominiranih? Ovdje definitivno nešto smrdi…

Rođen u Lihtenštajnu, trenutno živi u Hollywoodu, a sve oko ovog lika je pomalo čudno, ako krenete u istraživanje. Započeo je karijeru pod eurodance franšizom Fun Factory, te navodno imao nekoliko No1 hitova.
{youtube}5z2s2hD5Xew{/youtube}

Iako su nam EDM stvari ionako ljigavica, ‘I Can’t Live Without You’ je stvarno trash ljigavica, koja zvuči poput suradnje između Sandya Cenova i Andree Šušnjare, a spot je u razini najgorih uradaka 80-ih, kada su i Srebrna krila imala kvalitetnije spotove, a Rajko Dujmić je još u Fosilima svirao keytaru (jel se tako zove?), pa je izgledalo bolje nego ovo dno dna.

alt

Ovaj je lik navodno i autor knjige, Musicians Make it Big: An Insider Reveals the Secret Path to Break in Today’s Music Industry, kojom će vas naučiti kako uspjeti u svijetu glazbe.

Kako je on uspio, i kako je uopće dospio na listu nominiranih za Grammy je stvarno pitanje kojim bi se trebale pozabaviti nadležne institucije, jer cijeli svijet se pita, kako je moguće da takav trash anonimus dođe na ‘prestižnu’ listu.

Možda se odgovor skriva u njegovoj knjizi…no tko će to čitati…a možda je sve neki marketinški trik, koji, kako se čini, uspjeva…

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk