Skip to main content
  • 16.02.2024.

Za ples nikad nismo stari! DJ Gloria na pragu 80-te žari i pali plesnim podijima

Šveđanka Madelein Mansson, poznatija kao DJ Gloria sa svojih 79-godina vjerovatno je jedna od najstarijih aktivnih DJ-eva i DJ-ica. U svojim mlađim danima bila je model te je radila kao fitness trenerica, a izlasci na plesne podije su joj bili svakodnevnica.

Piše: 

Naslovna foto

Patrik Eriksson

No prijelaz s plesnog podija za pult se dogodio u njenim zlatnim godinama, kad je naišla na problem da svi partyji kreću u kasne noćne sate za nju. “Nije bilo mjesta gdje bih mogla otići na ples. Staja sam u redu s 20-godišnjacima, ispred ulaza u klub, a vrata se otvaraju tek u 23h. To je vrijeme kada želim spavati.”

Tako se rodila ideja da ona krene sama puštati muziku kao DJ-ica. Njene klupske večeri održavaju se jednom mjesečno u Stockholmu, ali često gostuje i u drugim švedskim gradovima. S obzirom da u 23 sata planira spavati, njeni partyji kreću već u 18 sati, a u njega smiju doći samo stariji od 50 godina. Prije nego što krene njen nastup, DJ Gloria svima jasno kaže da nema vremena za gubljenje.

“Ja ću puštati muziku četiri sata u komadu. To znači da možete u komadu plesati puna četiri sata. Prihvatite to jednostavno. I kući ćete otići sretni i veseli, i to s 20 tisuća pređenih koraka na vašem pametnom telefonu.” poručuje DJ Gloria vremešnim partijanerima.

Iako je na pragu 80-te, Madelein ne pomišlja na kraj DJ karijere jer kako kaže jednostavno voli muziku i divno joj je kada može usrećiti druge ljude.

Njemački javni servis Deutsche Welle je posjetio jedan od prvih partyja koje je DJ Gloria održala ove godine, a reakcije svih prisutnih te atmosferu s plesnog podija pogledajte u prilogu.

sea star desk
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.