Skip to main content
  • 25.10.2020.

Zašto je dobro zapaliti joint ujutro?

Konzumiranje vam može poboljšati zdravlje na sve moguće neočekivane načine, a istraživanja pokazuju da marihuana može poboljšati vaše raspoloženje, potaknuti energiju, pomoći vam u mršavljenju, pa čak i u sprječavanju određenih bolesti.

Piše: 


Studijom je utvrđeno da kanabis izaziva psihotomimetske reakcije, odnosno niz neuronskih reakcija koje su u mozgu korisnika presudne za kreativnost.

Studija objavljena u časopisu The American Journal of Medicine pokazala je da ljudi koji puše marihuanu imaju nižu razinu inzulina, što sugerira da kanabis može igrati ulogu u regulaciji šećera u krvi, što može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa.

Iako je marihuana poznata po tome što vam daje napadaj gladi, studija objavljena u American Journal of Epidemiology pokazala je da su pušači na koncu manje skloni pretilosti.

Još jedno istraživanje u istom časopisu otkrilo je slične rezultate, utvrdivši da su oni koji konzumiraju marihuanu zapravo nešto mršaviji od onih koji ne puše marihuanu. Osim što vam daje manji struk, istraživači su također otkrili da marihuana može pojačati vaš metabolizam, povećati gubitak masnoće i smanjiti kolesterol.

Dakle, sljedeći put kad stanete vagu, pokušajte zamijeniti salate za drugu vrstu zelene salate. Što se tiče upravljanja predmenstrualnim simptomima, marihuana bi mogla biti prirodna alternativa tabletama protiv bolova.

Studije su otkrile da je THC analgetsko i antinociceptivno sredstvo koje može ublažiti bol menstrualnih grčeva i također glavobolje. Studija objavljena u časopisu Nature Neuroscience otkrila je da se, zahvaljujući THC-ovom učinku na kanabinoidne receptore u mozgu, hrana se čini ukusnijom kao rezultat pojačanog njuha, stoga zapalite joint i uživajte u jutarnjim delicijama.

Oko upotrebe marihuane postoji stigma koja kako vas marihuana čini lijenima. Međutim, ne pretvaraju vas svi sojevi kanabisa u potpunog lijenog truta. Istraživanje je podržalo vezu između mozgova CB-1 i CB-2 kanabinoidnih receptora i dopamina. U osnovi, male doze marihuane neće naštetiti vašoj učinkovitosti, a povećanje razine dopamina daje vam fokus koji vam je potreban da započnete dan.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop