Skip to main content
  • 15.06.2017.

Carl Cox 1997. vs. Carl Cox 2017.

Usađen u temelje elektronike koju poznaješ danas, prati te velikim nasmijanim licem, legendarnim svjetski poznatim uzvicima i istinskim guštom nekoga kome je ritam usađen u svaku poru već preko 30 godina.

Piše: 


Od inicijacije u elektroniku diskom interesi su se u ranim 80-ima relocirali na New York hip-hop i electro i zorili na poljanama kiselog acid housea i techna dok je svijet gutao trance. Počeci su ujedno nosili i otvaranje prve večeri legendarnog Shooma, upetljavanja s Oakenfoldom, rezidencije u Zap klubu u Brightonu i Sunrise Rave 1988., kada je smontirao treću miksetu u zoru i iznova podigao na noge 15 000 ljudi.
{youtube}Sk2-Dz_WYHg{/youtube}

Prvi vlastiti singl, "I Want You", izlazi 1991. U svakom aspektu priče Carl je bio baš Carl, i ako si ti baš ti jedino je logično da imaš i baš svoj label i tako nastaje Intec, kasnije oživljen kao suvremeniji Intec Digital 2010.
{youtube}u4seev1lRSI{/youtube}

Poslušaj Coxov nastup davne 1997. na njemačkom Maydayu, a onda se baci lagano na ovogodišnji snimljen 20 godina poslije na američkoj Ultri.

Oh Yes, Oh Yes Oh Yes!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk