Skip to main content
  • 9.07.2018.

Labyrinth Open 2018 Promo Mix by Sergej Snooze

Kada DJ dobije zadan okvir pjesama iz kojeg mora snimiti mix ustvari pred njega je postavljen izazov.

Piše: 


Zadani okvir na neki način može i limitirati kreativnost glazbenog izražaja u mixu, ali istovremeno se taj okvir može i shvatiti kao neka vrsta testa kreativnosti glazbenog izražaja. Ja sam taj okvir i shvatio kao izazov svog kreativnog izražaja kroz DJ mix. Izazov se nalazi u tome da kroz zadani i limitirani broj artista i dalje moram prezentirati flow, dinamiku i atmosferu koja je u skladu s onim što inače puštam u klubovima ili pjesmama koje kupujem.

Ishod tog izazova je ovaj mix koji predstavlja moju selekciju autora elektroničke glazbe koji će nastupiti na Labyrinth Open festivalu u Omišu. Selekcija se temelji pjesmama koje sam izabrao na digitalnom dućanu, preslušavajući pjesme svih umjetnika koji nastupaju na Labyrinth-u koje su izašle u 2018. (osim jedne pjesme). Ono što mi je jako zanimljivo bilo u tom procesu je da sam shvatio da mi je to prvi put da sam išao kroz lineup nekog festivala i slušao pjesmu po pjesmu od svakog izvođača.

Poslije sam bas razmišljao o tome koliko je to iskustvo samo meni novo, te kako druge osobe se ponašaju kada biraju na koji će festival otići. Odnosno preslušavaju li drugi ljudi pjesmu po pjesmu, od umjetnika do umjetnika, te koliki je utjecaj tog procesa na odluku ide li ta osoba na festival ili ne. Ako netko želi o tom procesu razgovarati, biti ću vise nego sretan da popričamo o tome. Na neki način ova moja selekcija je short cut za taj proces. Za kraj želio bih napomenuti da je selekcija na ovom mixu išla u smjeru tech house-a, ali istovremeno na line-upu se nalaze i super zanimljivi techno umjetnici.

 

Full playlist
01 Alex Ranerro, Coeus – Endless
02 Dka, Lee Davon – Looped Groove
03 DJ Jock – Forever
04 Alex Niggemann – Exos
05 Emanuel Satie – Future
06 Guy J – Aurora
07 Kurt Baggaley – Spiral (Kapibara X SHEFFÈ Edition)
08 Lonely, Gianni Sabato – Ermitage
09 Nick Curly – Aamnezia
10 Matthias Tanzmann – Concrete
11 Andrew Azara – Zulu
12 Jerrymore – Rocket Powah
13 Aney F. – Everybody
14 Fur Coat – Inner Circle
15 Gregor Tresher – Substance

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2