Skip to main content
  • 24.02.2022.

Molecule – albumi inspirirani zvukovima prirode snimljeni u ekstremnim uvjetima

Molécule je snimio svoj novi projekt u ovom ukletom bretonskom svjetioniku

Piše: 


Molécule nastavlja svoje glazbeno istraživanje, s novim projektom snimljenim u jazbini ukletog svjetionika Tévennec, na vrhu Bretanje. Izrada albuma inspiriranog zvukovima prirode, snimljeni u ekstremnim uvjetima: to je izazov koji Molécule redovito postavlja pred sebe.

Godine 2015., za svoj album 60° 43' Nord, producent elektroničke glazbe izolirao se na sjevernoatlantskoj kočarici kako bi snimio bezbroj zvukova i producirao svoj opus. Godine 2018. izolirao se na Grenlandu za svoj film u VR -22,7°C, impresivnu kreaciju u virtualnoj stvarnosti u partnerstvu s Arteom kako bi nas odveo u otkriće Arktika, neprijateljskog svijeta sačinjenog od zvukova i mističnih vibracija.

Početkom 2020., Molécule je izdao Nazaré, EP uvelike inspiriran divovskim valovima pod daskama surfera u Portugalu, a zatim se ukrcao na brod Vendée Globe s francuskim skiperom Thomasom Ruyantom. Posljednji projekt do danas je u svibnju prošle godine prebačen u iznimnu rezidenciju na ukletom svjetioniku Tévennec. Francuski umjetnik tamo je u potpunosti komponirao ovaj novi projekt, “manifest elektroničkog i ambijentalnog zvuka prepun snimaka zvučnog polja”.

Zahvaljujući ovom sustavu za snimanje zvuka uživo, Molécule je instalirao originalni set instrumenata za hvatanje valova i energije mjesta, s modularnim sintisajzerom, tereminom, pedalama za efekte, kao i uređajima osjetljivim na vibracije, magnetske modulacije, temperaturu promjene i padove atmosferskog tlaka, a da ne spominjemo mikrofone svih vrsta kako bi kroz njih snimio kako progovara "ovo svetište i njegovi duhovi”.

Tévennec će biti objavljen u ograničenom izdanju, samo na vinilu, 18. veljače.

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2