Skip to main content
  • 10.05.2019.

Podcast 145: DJ Unique

Usred rastuće elektroničke glazbene scene DJ Unique brzo postaje prepoznat kao jedan od najboljih budućih glazbenika na hrvatskoj sceni. Podrijetlom iz Pule, njegov inovativni zvuk utjelovljuje izraz ‘’let the music speak’’, a najbolje se može opisati kao ekperimentalni, udarni i urođeno inteligentan zvuk.

Piše: 


DJ Unique do sada je surađivao i izdavao za izdavačke kuće kao što su 1605, KD Music, Agile Records, Alchemy (Italy), Toolroom, Hotfingers, Night Light Records, The Factoria i Alleanza Records te također izdaje svoj prvi album “Endless Escape za etiketu DNC Limited. Isto tako uspijeva privući podršku od velikana elektroničke glazbe kao što su Umek, Marcco Carola, Richie Hawtin, Dubfire, Mark Knight, Paco Osuna, Carlo Lio, Marca Baileya te mnogih drugih.

Pod utjecajem kolega iz elektroničke glazbene industrije sunarodnjaka Petra Dundova te odličnih techno DJ-a iz Srbije, Marka Nastića i Dejana Milićevića, naporno je radio kako bi izbrusio svoj poseban zvuk te ga izdefinirao kao fuziju tech housea i techna. Osim redovitih nastupa na našoj sceni njegove sposobnosti iza DJ pulta odveli su ga i do susjedne Slovenije gdje je nastupao u klubovima kao što su K4 te svjetski poznatog kluba Ambasada Gavioli.

Tu se ne zaustavlja te odlazi u Španjolsku nastupati u Shôko Club u Barceloni te na Ibizu u svjetski poznati Delano Beach Club @ Playa D’en Bossa, rame uz rame sa poznatim DJ-om Nima Gorji. Isto tako nastupao je i u Francuskoj gdje je uz DJ Umeka svirao u Duplexx klubu kao i Srbiji u klubu Spens u Novom Sadu. Nedavno je imao i svoju prvu Južno Američku turneju te svirao u klubovima kao što su Club Room Santiago i Club Bahrein Buenos Aires.

DJ Unique privlači sve veću pozornost velikana elektroničke glazbe te je pošteno reći kako je pred ovim Dj-em uzbudljiva i perspektivna budućnost sa svojim zvukom koji stimulira um. Podcast je snimljen uoči njegovog nastupa na Nautilus Techno Areni gdje Klubska scena preuzima pozornicu 25.05. na Sea Star festivalu., uz imena poput Enrico Sangiuliano, Marko Nastić, Petar Dundov, DJ Jock i Lawrence Klein.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2