Skip to main content
  • 25.12.2023.

Poslušajte najbolje Boiler Room setove svih vremena!

Fenomen Boiler Rooma iz godine u godinu sve više raste.

Piše: 

Još od svog osnutka početkom 2010-ih, Boiler Room se profilirao kao savršeno mjesto gdje možete otkriti i poslušati neke od nadolazećih elektroničkih umjetnika, kao i uživati u magijama renomiranih DJ-eva koji svoje setove odrađuju na atraktivnim lokacijama, u intimnom okruženju, sa zanimljivom publikom i atmosferom koja je odlično prenesena na “male ekrane” diljem svijeta.

Vjerujemo da svatko od ljubitelja elektorničke glazbe, ima barem jedan Boiler Room set koji mu je posebno drag i zna tracklistu na pamet. No, nekad ipak treba malo istražiti i poslušati sve što se nudi, a mi smo prošli kroz Boiler Room arhivu te izdvojili najbolje odrađene setove (do sada) u kojima možete uživati satima!

Carl Cox – Boiler Room: Ibiza Villa Takeovers

Vjerojatno jedan od najpoznatijih, ujedno i najboljih Carl Coxovih setova za Boiler Room je snimljen 2013. na Ibizi. Boiler Room je preuzeo jednu vilu, pozvao Carl Coxa koji je odradio savršeni poslijepodnevni set s apsolutnim klasicima koji besprijekorno liježu uz atmosferu Ibize. Izbor traka je bio van serijski, a vrhunac seta je dostigao s legendarnom trakom “Calypso” na što je publika doživjela potpunu ekstazu.

Richie Hawtin – Boiler Room: Buenos Aires

Jedan od najboljih DJ-eva svih vremena, Richie Hawtin s jednog rooftopa u Buenos Airesu pružio je pravu elektorničku poslasticu. Techno znanstvenik proveo je eksperimente u svom live setu kojemu se ljubitelji elektroničke glazbe vraćaju iz godine u godinu.

Solomun – Boiler Room

Jedan od najgledanijih setova Boiler Rooma ikad je proizašao iz režije Solomuna. Kroz dva sata seta, Solomun je zavrtio bezvremenske hitove s neobjavljenim trakama, stvarajući savršenu after party atmosferu koja je sve tjerala na ples, uključujući njega samog.

Maceo Plex – Boiler Room: Berlin

Jedan set koji je ostao u apsolutnom pamćenju svih fanova Boiler Rooma. Prvobitno zamišljen kao 60 minutno glazbeno putovanje Macea Plexa, pretvorilo se u set od 90 minuta. Energija publike, akteri oko Macea Plexa, izbor traka – sve je bilo na nivou. Ovaj set uskoro slavi deset godina, a fanovi zazivaju ponovno okupljanje svih partijanera s Maceo Plexom za novi set povodom obljetnice. 

Kaytranada – Boiler Room: Montreal

Kaytranada je prije devet godina složio prvi viralni set Boiler Rooma. Groovy trake, spojene s ludom publikom i pričama koje su se odvijale iza njega, prava su poslastica ne samo za uho već i za oko.

Honey Dijon – Boiler Room x Sugar Mountain

Američka diva Honey Dijon prije nekoliko godina odradila je jedan set u kojem je svojim house odabirima publiku cijelo vrijeme držala u šaci i iščekivanju. Iz trake u traku publika je doživljavala ekstazu, a u sklopu seta kao akapelu ukomponirala je isječak Martin Luther Kingovog govora “I Have A Dream”.

Fred again… – Boiler Room: London

Jedan od DJ-eva i producenata koji je eksplodirao nakon pandemije je Fred again…, no prijelomni trenutak u njegovoj karijeri koji ga je postavio na globalnu scenu je njegov Boiler Room set. Kroz 70 minuta, Fred again… je izvrtio svoje trake i produkciju, a set je publiku doveo do ludila. U manje od godinu dana set je pogledalo više od 20 milijuna ljudi, a osim Fredove glazbe, publika je ono što je učinilo ovaj set posebnim jer svatko tko ga je gledao od doma se mogao osjećati kao da je u Londonu.

Sama’ Abdulhadi – Boiler Room: Palestina

Svoju premijeru na Boiler Roomu Sama’ je iskoristila za izradu progresivnog, sporogorećeg umjetničkog djela. S lakoćom je spajala techno i house s neobičnim zvukovima i instrumentima koji su budili emocije svih prisutnih.

Folamour – Boiler Room x FLY Open Air 2019

Još jedan debi na Boiler Roomu koji je ostao obilježen na bespućima interneta je Folamour. Selekcija groovy house traka, odlična publika i ugodno iznenađenje koje uvijek popravi raspoloženje – trenutak kada je Folamour zavrtio ABBA – “Gimme, Gimme, Gimme”.

Denis Sulta – Boiler Room x AVA Festival

Iako set broji milijunske preglede, i dalje ostaje osjećaj da nije dovoljno cijenjen. Denis Sulta je kroz nešto manje od sat vremena napravio savršene prijelaze kroz house, techno, disco i trance odabire. Publiku je osvojio već s prvim dropom, a sve ostalo je povijest.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk