Skip to main content
  • 22.03.2019.

Prije gotovo 25 godina nastala je electro-techno himna koja se urezala u memoare

Prije nešto manje od 25 godina Gigolo Records izdao je pjesmu za koju nitko nije slutio da će u kratkom vremenu postati electro-techno himna. Stvoren je "Kernkraft 400".

Piše: 

Hit potpisuje njemački producent i DJ, Florian Senfter poznatiji kao Zombie Nation, a izašla je kao prvi single sa albuma "Leichenschmaus".

Traka je izdana 15. ožujka 1999., a osim što je osvojila top liste njemačkih i britanskih chartova, bila je dio svih većih kompilacija, a mnogi su je i remiksirali, te se vrtila i na komercijalnim glazbenim TV kanalima. Pjesma se godinama pušta i na sportskim priredbama poput američkog nogometa, košarke, hokeja pa i na europskim stadionima, a publika je zna skandirati tijekom navijanja.

Zanimljivo je da je prema izboru Sports Illustrateda osvojila 8. mjesto u izboru Top 10 stadionskih himni.  "Kernkraft 400" je nastao kao remiks pjesme "Star Dust" autora Davida Whitakera, a koja je bila službeni soundtrack Commodore 64 igrice Lazy Jones iz 1984. godine. "Star Dust" je napravljen SID čipom.

Poslušajte STAR DUST original i remiks pod imenom KERNKRAFT 400.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2