Skip to main content
  • 26.04.2019.

Svi remixi What to Do Guya Gerbera, trake koja je osvojila svijet

Guy Gerber već je godinama autoritet na sceni progresivnog housea, te deep i melodic techna.

Piše: 


Prošle je godine osvojio svijet trakom “What to Do”, koju je objavio kao dio istoimenog EP-ja na kojem su još i trake “Hummingbird Blues” te “Night of the Gold Diggers”. Ako ste često po plesnim podijima bez obzira na kojoj ste lokaciji u svijetu, šanse da vas je “What to Do” zaobišla su minimalne.

Iako je Gerberova traka sama po sebi bila iznimno prihvaćena, apsolutno ju je proslavio remiks kojeg je napravio &ME, koji je uz Rampu i Adama Porta jezgra prepoznatljivog Keinemusika. &ME je reprogramirao Gerberovu stvar, stavljajući naglasak na njezin magičan groove, a u prvi je plan gurnuo hipnotizirajući ritam bubnja i bass dionicu.

“What to Do” je remiksirao i DJ Jes, a njegova je verzija izašla skupa s &ME-ovom, iako je postigla puno manji komercijalni uspjeh. Što ne znači da nije zanimljiva – dok je &ME napravio emotivnu traku, Jes je stvorio pravog “bengera”, traku čiji zvuk vuče na tech-house i jednostavno tjera na ples. Remixi se mogu usporediti na Gerberovom SoundCloudu, a radi se o vrlo interesantnom primjeru koji živo pokazuje koliko su zaista velike mogućnosti u davanju različitih interpretacija istoj glazbi.

A evo i kako zvuči “What to Do” u klubovima diljem svijeta:

Guy Gerber na Exitu 2018. godine, u “What to Do” uvodi već oko 33:00 minute

Adriatique su ju pustili na nastupu u klubu Badaboom u Parizu, dajući svoj zvukovni twist

Guy Gerber sigurno neće propustiti priliku da svoj veliki hit pusti i pred publikom na Lovefestu, koji se u Vrnjačkoj Banji održava od 1. do 3. kolovoza. U gradiću koji je poznat jer ima najveće toplice u Srbiji, DJ pult s njim će  dijeliti, među ostalima, Seth Troxler, Joseph Capriati, Marco Carola, Rodhad i  Jamie Jones i još preko 40 imena. Karte za sva tri dana plesanja uz ove vrsne selektore mogu se preko Lovefestove stranice kupiti za 28 eura.

Damian Lazarus u idiličnoj atmosferi u Tulumu

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2