Skip to main content

Andrea Ljekaj s emisijom na londonskim radio valovima

I stvori Marconi radio. I bi glazbe. I bi dobro! Prvi medij univerzalne uključenosti ljudskog uhom u kolektiv sebi sličnih i danas nastavlja odašiljati valove u zajednicu, a Londončani svoje mašine uštimavaju na frekvencije i streamanja Bloop radija.

Piše: 


Bloop. London tako odnedavna postaje bogatiji za jednog domaćeg člana i novu radijsku emisiju za elektronički nastrojeno uho – "Atje" Andree Ljekaja. Ako si imalo ozbiljan u svojim inklinacijama spram glazbe na struju gospodina Ljekaja već poznaješ kao instalaciju u novijoj generaciji uspješnih mladih ljudi koji svoj put krče internacionalnim bubnjićima. Ovaj dobitnik Ambasadora za Remix godine u suradnji sa Chui i Josipom Lisac, te singla godine, traku "Unsaid" s berlinskog Save Us labela u suradnji s Diyalom, izdanja je smjestio i na Get Physical, Einmusika i Selador…

Nastaju sjajna izdanja i remixevi koji adresom nazivaju BBC Radio 1 i čuvenu vruću kotlovnicu Boiler Rooma, a nije stranac ni podijima Dubaija, Ibize, Londona, Berlina, Hamburga, Venecije, Kiela, Ljubljane, no London ima repetitivnu petlju obećanja sjajne glazbe u mjesečnom showu. Svaki treći četvrtak mjeseca postaje tako intenzivno manje bolan u činjenici da nije petak jer se od jedanaest uvečer slijedi cesta na putovanju do "Atje" (na albanskom riječ znači tamo).

Gdje je to tamo? Tvoje tamo ne mora nužno biti isto kao moje ili Andreino. Ovaj "Tamo" je ondje gdje se osjećaš mirno, čisto, gdje su stvari jasnije i gdje se sve linije dosadašnjeg iskustva spajaju u retrospektivu koju napokon razumiješ. Možda su u tvom Atje demoni, možda sirene, tišina ili zagušujuća buka, svjetlost ili tama… Nije važno, glazba je subjektivna koliko i univerzalna i zato je razumiješ i ona razumije tebe.


Pa tako nakon već uspješno iz srca Londona lansiranih izdanja emisije 15.11 i 20.12 prethodne godine i prvog ovogodišnjeg izdanja 17.01., sljedeću epizodu očekujemo u ponoćnu uru po Londonskom vremenu 21.veljače. Do tada nadoknadi propušteno i posudi bubnjić prethodnim epizodama ovdje.

Idi pa vidi, pa slušaj, pa čuj. Vidimo se Atje.

 

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2