Skip to main content
  • 26.06.2017.

Avadox na najzelenijem domaćem festivalu!

Skokneš preko granice do balkanskog nam susjednog krda. Teče li ti struja venama, put će te neminovno povesti u jednom trenu duboko u noć pod rebra nekog opskurnog kluba, gdje pogledaš li za pult nerijetko te s njega gleda Avadox.


Avadox je tvoj vođa kroz noći i dane u progressive/electro/big room houseu, a ako si stara garda plesača s već podebelim stažem poznaješ ga još od '92. kada stupa na festivalske pozornice i u svaki veći klub. Dance scena je bujala i prelijevala se da bi ga putevi posljedično poveli svjetskim podijima, a glazba inkorporirala disparatne kulture Europe, Afrike, Azije i SAD-a. Čini li ti se Avadox kao novo ime na sceni, dakako sjajni conousier koji jesi je svakako u pravu jer si ga pod novim aliasom pratiš tek od 2015.

Nitko od nas nije statičan entitet, onaj ti koji je jučer zaspao nije isti ti koji se dana probudio. Zbroji ove kumulativne učinke godinama i odjednom je akumulacija tolika da trebaš novi alias, pa za hod više mainstream linijama Avadox zvuči baš kako treba – veliko, otvoreno, s golemom energijom i osobnošću koja jednako odjekuje i kada glazba stane. Pult je za sada podijelio s velikima kao što su Hardwell, Martin Garrix, Chuckie, Zedd, Steve Aoki, Afrojack, Jonas Blue, Fedde Le Grand, Thomas Gold, Ferry Corsten, VINAI, Dyro, Dannic, Deniz Koyu…. Potpise je ostavio na labelima poput Sony Music, Soundz Good, The Groove Societ, House Rox Records, Starhunter, Future Soundz, Miami Beatz, Electronic Pleasure, Tokabeatz, Ensisz Records a orilo se i pod festivalskim binama Ultra Music Festivala, Amsterdam Dance Eventa, MTV Summer Blast festivala… Kuloari također šuškaju da se sprema puno golemih kolaboracija i šuška se i o sutrašnjem izlasku nove trake "Lights go out".

No zašto je gospodin Avadox naš današnji fokus? Zbog šume. Šumski ljudi, vile i vilenjaci, gorštaci elektroničkog ili oni koji samo trebaju bijeg pod krošnje i na proplanke uz zvučnu kulisu elektronike, došli su na svoje jer vrijeme je za 5. po redu šumsko-elektroničku bakanaliju Forestlanda. Najzeleniji od zelenih festivala u središte vidljivog spektra boja sjeda još jednom u mjestašce Brezje, tvoju adresu želiš li upoznati sjajne otvorene ljude, ostati šokiran ljepotom onolikog neba i udovoljiti gastronomskim hedonizmima.

Najsjeverniji ljetni hrvatski festival i dobitnik Ambasadora za najbolji domaći EDM festival vraća se u šumu blizu entuzijastičnih stopala Čakovčana i Čakovčanki po peti puta za redom. Od rezanja startne trake 2013. ideja nekoliko entuzijasta prerasla je u jedno od "želim biti tamo" mjesta, balkanska bajka na koju ove godine u čast rođendanskog jubileja kao glavni headliner stiže i Mahmut Orhan, tvorac megahita iz 2015. koji je odzvanjao podijima "Feel", a tu su i Mark Otten, Lawrence Apaga, Matroda, Dekova i Radiology…
{youtube}cf_oh_eN3NU{/youtube}

Uz glavni stage, tu je i Beach stage i Foorestroom stage ( da tako je, šumska verzija Boiler Rooma), tu ti je i pješčana plaža, dva bazena, ptice koje urlaju i sretne zore. Pa se pridružiš ekipi 20. i 21. srpnja, i karte kao lovac koji jesi loviš baš ovdje. Šumsku opremu i srce pod ruke i vidimo se kod Svetog Juraja na Bregu u Brezju!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2