Skip to main content
  • 4.07.2018.

Bilo kuda, s maskom svuda… Boris Brejcha u šibenskoj Vojarni

Project Vojarna strelovito je postala omiljeni plesni dom entuzijastičnih elektroničara željnih sirovijeg ambijenta u društvu iskusnih DJ-a. Sljedeći u nizu je Boris Brejcha.

Piše: 

Sjedanjem u vremeplov otkrivamo kako maske postaju zaštitni znak karnevala. Još u vremenu antičkog doba ljudski um imao je potrebu sasvim simboličnim materijalom osigurati si kakvu-takvu anonimnost ili pak želju za preobražajem u nekog drugog lika. Stoljećima kasnije maske i dalje ostaju popularne, a razlozi nošenja istih su različiti. Današnji junak masku je vidio kao izlaz iz comfort zone i mogućnost da ona ponudi nešto drugačiji pogled na njegov svijet. Kako je 2006. Boris Brejcha odlučio da će mu ovaj raskošni ukras prekriti lice i postati neizostavni komadić DJ karijere?

Znaš da su prve prilike te koje se pamte, još pogotovo kada ta prva nosi jednu dublju notu, jer zatečen si na do tada tebi nepoznatoj lokaciji. A da sve prođe kako spada moraš ponuditi dodatan sadržaj da te očiju svih ispred tebe upamte.

Boris Brejcha prvi gig imao je ni manje ni više nego u Amazoni, točnije Brazilu. Dok je sramežljivo godinama samo unutar svoja četiri zida čuvao svu produkciju koju je stvarao, baš ovaj gig u Brazilu promjenio je njegovu percepciju. Nikad prežaljeni MySpace, poslužio je Borisu da mu glazba postane hit u Brazilu nakon čega logično slijedi poziv u goste. I zato, da se na neki način oduži ljudima, da ponudi njima, a i sebi jedno drugačije iskustvo pomisli na joker masku. Jer i kako sam kaže maska, zajedno sa svjetlima i glazbom stvara posebnu atmosferu. Od tada je prošlo 12 godina, a prvo kada čuješ Boris Brejcha u glavu ti se stvori slika nasmijanog jokera koji uvijek ima asa u rukavu da priredi odličan provod.

Glazbeno obrazovanje stekao je na bubnjevima koji su mu bili savršena škola za sljedeće poglavlje – stvaranje i izvođenje elektroničke glazbe. Njegova glazba ispunjena je raznolikošću do maksimuma, znači do te mjere da mu nema ravnoga. Svaka od njegovih produkcija u najmanju ruku je avantura za sebe. Opsesija mu je postala stalno tražiti detalj više, kvalitetu i originalnost i upravo zato 2007. je počašćen nagradom "izuzetan talent 2007." u magazinu Raveline.de.

Prva izdanja bila su mu 'Monster' i 'Yellow Kitchen', potpisane za berlinski label Autist Records. Obje su se brzo pronašle na vrhu lista za download na brojnim digitalnim platformama.

Prođe ti hrpa njegovih izdanja bilo single, remix ili album i još uvijek osjećaš da ima tu žar i ambiciju za eksperimentiranjem. Ideja i želja da minimal techno slušateljima učini uzbudljivim konstantno urodi plodom. Pa kad se zbroji dva i dva, da u svakoj kretnji on bude korak ispred, nastaje "high tech minimal", opisan kao kombinacija minimala i electra. Glavne značajke ovog žanra čiji pionir je sam Brejcha su bass, perkusije, luđački zvučni efekti, melodije i svakako neočekivani poskoci u redoslijedu.

Iskusni lisac elektroničke glazbe kao i svaki drugi hodač ove zemlje ima i pokoju želju, a u njegovom slučaju to je produkcija glazbe za koji film ili video igru. Ima li možda već nešto i na vidiku, nije nam poznato, ali nam zato je činjenica da dolazi ovdje kod nas. Da nam sada spomeneš Project Vojarnu namignuli bi ti, ali bi ti rađe dali ovih 15 fotki na uvid da vidiš zašto ćeš postati ili ostati zaluđen/a tim plesnim podijem.

Datum zakasan za ovaj ples je 27. srpnja, a karta u džepu mora ti biti što prije, jer interes je veliki i bježe iz blagajne ko da su dobile krila. Skokni OVDJE i karta je tvoja! Vidimo se :).
 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk