Skip to main content
  • 10.06.2018.

Dallerium Music – dva domaća momka s globalnom misijom!

U negativu definiran kao poremećeno stanje uma, nemirno, nekoherentno, puno iluzija, kao poremećena konvulzija duha, u pozitivu kao divlje uzbuđenje i ekstaza – ovo je delirij.

Piše: 

Također je ujedno i nomenklaturni korijen koji parafraziraju dva nova domaća lica na sceni kao svoj ujedinjeni alias – Dallerium Music. U rodnim listovim piše Dino Travaš i Tomislav Zovko, a u CV-ju radoholičara njihovim riječima – "radimo svakodnevno". Ako je tvoja strast ujedno i tvoj posao studio postane drugi dom, majka koja te čeka da stigneš samo da te pita gdje si bio tako dugo… iako te nije vidjela samo nekoliko sati.

Svaki od polariteta glazbom se zasebno amaterski i profesionalno bavi već 10 godina, no tek posljednju godinu to čine kao ujedinjeni Dellerium. Posjedneš li Dinu i kolegu mu Tomislava i pitaš li ih što im šibne energiju u dane, golica uho i srce rekli bi ti fini dobar kvalitetan house, pa se tako i osobna produkcija kreće linijama vocal housea, piano housea i deep housea. Zaletiš li se na digitalni sliv YouTubea, ono što ćeš zateći jest 6 milijuna pregleda, dok se na Spotifyu ponose sa 100 000 slušanja mjesečno, a znatiželjnici su stvari Shazamali 17 000 puta.

Najvećim hitom od sada smatraju sagu nezasitne house žudnje "Need U" koja je na hrvatskim ljestvicama dosegla 5. mjesto dok je raspametila Poljake, zasjevši na vrh njihovih ljestvica. "Need U" stvar ispala je s visoko pozicioniranog nizozemskog labela Future House Music/LYD, a na svoj YouTube kanal odmah ju je preuzeo i megapopularni Selected, gdje je sabrala 2 milijuna slušanja. Iz kreme već aktualiziranih elektroničara šešir skidaju Tiësto, Martin Garrix, Hardwell, Mr. Belt & Wezol, Jay Hardway, Ummet Ozcan, Firebeatz, Lumberjack, Swanky Tunes…

Sasvim zadovoljni i zahvalni bogovima elektroničkog na ovom finom staru, momci najavljuju kako je ovo tek početak onoga što slijedi iz ljubavnice studija. Jedni su od onih koji vjeruju da, kada radiš ono što voliš, život se obrne u raspojasani prekrasni odraz sebe samoga, teleskopiran u guštu gdje zadatak to više nije preliven glazurom želje da napreduješ u svakom pogledu.

Ljudi kažu da se loše vijesti šire (to obično kažu oni koji ih šire), no dobre jednako lako puštaju kapilare u društveno, pa se tako glas o domaćem dvojcu u premreženom svijetu prelomio šumama, gorama, morima i kontinentima i kreću pregovori s velikim labelima gdje su između ostalih uši naćulili i Spinnin’ Records, Mixmash Records, Future House Music, berlinski Selected, a odrađene su i 2 kolaboracije koje samo što nisu udarila ljetne playliste. Lijepe stvari su na pomolu, a velike želje i jednaki takvi snovi poduprti trudom, fokusom i predanosti onome što gradiš neminovno u jednom trenu izađu na svjetlo globalnog. Pa si stegni žnirance, podrži svoje i očekuj dugo glasno ljeto iz domaće kuhinje!
 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop