Skip to main content
  • chase status
  • 2.04.2019.

Džungla posljednjeg plesa u tvrđi Punta Christo uz Chase & Status

Outlook još jednom otvara nove točke gledišta od 4.-8. rujna kao konačna eksplozija u pozdrav ljetu 2019. i u pozdrav Puli i tvrđi koju zove domom posljednjih 10 godina i većinu svoga festivalskog života.

Piše: 

Naslovna foto

Chase & Status


Outlook je pogled, način i kut iz kojega vidiš drugačije, iz kojega sve ono nevažno bježi na periferiju, a u fokusu ostaje glazba, druženje, dani, noći, sunce, more, pučine, utvrde, amfiteatri, brodovi, vriske i katarze. Posljednji Outlook nosit će dakle 10 jedinstvenih pozornica, 54 boat partija, 300 sati glazbe kroz četiri dana i preko 300 glazbenika, otvaranje u dva tisućljeća staroj Pulskoj Areni i višednevni dom u staroj utvrdi koja već 150  godina pazi na pulski horizont.

Zmiju izvođača, kolektiva i grupa koji će stati na pozornicu i protresti kamenje tvrđave i satelitskih joj pozornica možeš proučiti na lineupu na službenim strancima ovdje, a mi smo danas tu kako bismo pobliže predstavili i doveli te u kužu u vezi Chase & Status dua koji za promo najnovijeg albuma bacaju RTRN II JUNGLE DJ SET, a u tvrđu stižu u petak, 6, rujna.

Umjesto čaja u pet i one neobične osobine da te pitaju pitanje i odgovore sami sebi, ovi Londončani odabrali su nešto drugačiji put koji vodi jungle i drum'n'bass linijama, a RTRN II JUNGLE album nastao je na Jamaici  kao posveta i podsjetnik svijetu (i sebi samima) zašto su uopće krenuli stvarati glazbu koja ih je vodila kroz electronicu, drum and bass, jungle, dubstep, UK garage, house, big beat i hip hop. Na Jamaici su okupili sve heroje jungle i reggae glazbe uz koje su odrasli i oblikovali svoj zvuk i image, uključujući i neka nova imena žanra kako bi ravno na izvoru našli novu inspiraciju za ono što će postati RTRN II JUNGLE u punom smislu riječi.

Nakon što su se centralni članovi – Saul Milton (Chase) i Will Kennard (Status) –  upoznali 2003. na mančesterskom sveučilištu magija je kresnula, nastaje beskonačno mnogo traka, 4 studijska albuma i suradnje s kremom svjetske popularne glazbe kao što su Plan B, CeeLo Green, Rihanna, Example, Dave Ball i Tinie Tempah između ostalih, dok momci sjede i kao čeoni ljudi svojeg nezavisnog labela MTA Records. U live nastupima u pomoć pozivaju mega glas MC Ragea (Patricka Williamsa) kao i bubnjara Andyja Gangadeena. Pa tako nakon nagrada, ljestvica i era koje uključuju Beginnings and More Than Alot (2003–09), No More Idols (2009–11), Brand New Machine (2012–2014), London Bars EP (2015) i Tribe (2016–2017) vraćamo se u jungleu u džungli obrasle tvrđe na posljednjem Outlook prasku u domaćem dvorištu.

FB EVENT
https://www.facebook.com/events/252337602102050/

Pa po svoje upade za najveći europski festival bass, dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage glazbe i Soundsystem kulture, ovu bajku u Punta Christo tvrđavi premreženu maštovito uređenim pozornicama, intimnim tunelima i prolazima s okom usidrenim na Brijunima, hvataš na Entriu uz posebne povlastice za sebe i svoju ekipu jer si ponosni rasplesani Balkanac. Točka gledišta je bitna i uvijek će to biti. Dobro nam došao u Pulu, dobro nam došao na Outlook!

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk