Skip to main content
  • 18.04.2017.

Frankfurtski majstor i tata CLR-a u Boogaloou!

Živiš li u dobrobiti civilizacije u kojoj wi-fi teče obilno odasvuda, do sada već znaš da su zagrebački kalendari 2. i 3. lipnja rezervirani za jedan open air koji se grana u partyje u 4 zagrebačka noćna kluba, a jedan od njih u goste zove Chrisa Liebinga.


Gospodin Liebing jedan je od onih koji je četvrtinu stoljeća posvetio technu kroz vođenje klubova, stvaranje nekoliko uspješnih klupskih večeri, rezidencijama na prestižnim globalnim techno mekama i produciranjem vlastite glazbe kao i one drugih umjetnika, a redovno ga za pultom gledaš oko u oko s ekipom kao što su Loco Dice, Josh Wink, Seth Troxler, Matthew Dear, Matador, Dubfire, Victor Calderone…

Rođen u Frankfurtu, Chris danas egzistira kao jedno od imena scene koje se jednako glasno šapuće i na svjetlu i u sjeni, kao onaj koji razumije jezik techna, kao dj, producent, voditelj CLR podcasta, radijski voditelj i pokretačka sila iza CLR labela od 2001. Originalnog imena iza abrevijacije "CLRetrey" kasnije je, skromnijim pogledom na sebe i ego, preimenovan u "Create Learn Realize", izbacujući "CL" tako kao inicijale imena, a 2012. nastaje i pod label "CLRX".

Estetski naginje nešto dubljim i mračnijim techno kutcima, melankoličnim soničnim putovanjima u kojima se osjeća utjecaj vokala synth popa 80-ih na kojem je odrastao, ali i tračci optimizma koje donosi dinamična brzina u setovima. Ujedno je i jedan od prvih koji je objeručke zagrlio nove mogućnosti koje donosi digitalizacija, a kada padne noć i uši se načule, posebice je poznat po manipulaciji puštanom trakom u stvarnom vremenu.

Pod paskom glasnih soničnih fantazija Sonusa živi i We Love Sound izdanak svih onih u ton i pokret zaljubljenih, stvarajući sub rod sjajnog sa Zagreb Takeover Weekendom. Pod otvorenim nebom plešeš u Studentskom Centru Mladost na Savi, a po zalasku sunca, noćna šihta se seli u poker klubova – The Best, Opera, Boogaloo i Johann Frank. No zašto smo danas ovdje? Da bi najavili što će se u petak, 2. lipnja, događati unutar zidova onoga koji je svoje legendarno mjesto u priči o zagrebačkim party godinama već zaslužio. Napučiš li usne kao da čekaš jedan sočni najlakše ćeš mu izgovoriti ime – Boogaloo. No kako ruže mirišu jednako bilo kojim drugim imenom nazvane, ovaj bivši OTV dom apsolutno ponosno te na prvi dan Zagreb Weekend Takeovera zove da na glavnome flooru protreseš skelet uz gospodina Chrisa.

Legendi, pogleda koji izgleda onako kako techno zvuči, pridružuju se iz domaćeg tabora na glavnom Boogaloo flooru i F.O.R.M. live, Shipe i Labud, a na 2. flooru večer nose Senno i Matya. Što ti je još bitno? Vjerojatno samo da počinjemo oko 11 i da pozoveš svu svoju mračnijem technu nastrojenu ekipu sa sobom. To bi bilo to. Voila i vidimo se!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2