Skip to main content
  • 9.07.2018.

Headlineri Defecteda Croatia 2018. su…

Ako si odrastao imalo divno znaš da u šumarku skrivenom medvjeda je malih dom i da oni čak i lete. Ovoga ljeta u tvojoj odraslosti nije šumarak već skriveni vrt užitaka Gardena u Tisnom, i ne letiš nego plešeš.

Piše: 

Od 9. do 14. kolovoza Defected Croatia u novom izdanju kao nositelj svega onoga house za tvoje ljeto stiže s 4 pozornice, dva dnevna isplovljavanja party brodova i četiri aftera u legendarnom Barbarella's klubu pod otvorenim nebom, te sjajan chill program mira, tišine i centriranja za nove bijesove i plesove "MIndfulness". Uz impresivnu listu izvođača, za koju vilicu loviš po podu, s tobom su i tri golema headlinera koja predvode house krdo prema obećanoj zemlji onog toplog mjesta unutra kada ti, traka i svi oko tebe postajete jedan entitet na podiju. Pa sveto trojstvo ove glazbene nirvane Defecteda čine Dennis Ferrer, Derrick Carter i Dimitri from Paris.

Dennis stiže pod znakom američkog barjaka na pasošu. U glazbu upada baš kada nadolazi vrhunac interesa za afrocentrični house, da bi zatim uslijedilo uklizavanje u tech i soul. Za one koji žive za podije Ferrer je gotov sinoniman s trakom "Sandcastles" – genijalnom kolaboracijom s Jeromeom Sydenhamom iz 2003, kao posveta prvoj traci izašloj sa Synewavea davne davne 1994. No Dennis je jedan od onih žanrovskih dromomana, nikad zadovoljan predugo na jednom mjestu pa su bjesnili hitovi kao gospel soul remix  Blazeove suradnje s Barbarom Tucker "Most Precious Love" (Defected) i duboki duboki remix Fish Go Deepove "The Cure & The Cause", (Defected). Već u 90-ima si ga nalazio kako nastupa i izdaje pod aliasom Morph, a afro i gospel house trake probijale su se s vlastitog Sfere labela kojeg je osnovao s Kerri Chandlerom. Nakon serije golemih hitova kojima ga nova publika upoznaje nakon Sandcastles nastaje i label Objektivity koji se fokusira na vokale deep housea. 2009. stiže Beatportovom lovorikom za najboljeg deep house umjetnika, a iste godine u svoj house uvodi i fantastične piano elemente u "Sinfonia Della Notte" izdanoj s Strictly Rhythm labela, a nije mu umakla ni nominacja za Grammy za "Don't Believe In Love" od Dido. Tvoje house uho neminovno je uhvatilo i trake kao "Hey, Hey", "No Difference", remix  "Undergorund-a"

Još jedan američki kolega mu, stari house mačak s tisućama trikova u rukavu i srcem kao autocesta, jest i Derrick Carter kojeg si kroz rađanje, odrastanje i zrelost housea pratio pod aliasima i u kolektivima D.J. Bang, The Innocent, Sound Patrol, Oneiro, Red Nail Kidz, The Magi, Tone Theory, The Unknown, 24-7-365, Chris & Derrick, Symbols & Instruments. Tražiš li lice čikaškog housea 90-ih Derrick bi bio taj. S devet godina već je uhvatio disco ploče u ruke i postao dezignirani DJ obiteljskih okupljanja, a u teengerskim godinama i house scena ga je usisala u jedan od onih "vječna ljubav" zagrljaja. Naon godina samostalnog učenja hvata regularne gaže u Shelteru, Foxyiju, i Smart Baru. Iako je house legitimna centralna os setova, nerijetko se upliču i old-school disco, soul, jazz i što god ga u tom trenu ponese. Prvi singl "Love Me Right" izašao je već 1987.,  i nakon kratkog zatišja house scena Chicaga dobiva novi život u 90-ima,  a Derrick '95. počinje svoj rad sa Sound Patrol orkestrom i osniva dva labela – Blue Cucaracha i Classic, a sve do danas odbija ponude za pop suradnje duboko sretan u undergroundu, dok nasuprot novom trendu kulta ličnosti,  kaže "Volim biti nevidljiv. Mislite da sam negdje, ali već sam otišao".

Dimitri From Paris zaista ne laže, zaista je from kuda kaže da jest. Ovaj Francuz kao puno ime nosi Dimitri Yerasimos. Sve je počelo prije više od deset godina kada je europski CFM radio uposlio Dimitria kako bi miksao ploče u eteru. Neobičnim spletom okolnosti nestašice remixera uskoro su krenule stizati ponude  da u svoj mikser ubaci i stvari od Björk, New Order, i Brand New Heavies, a  Chanel, Gaultier, i Lagerfeld zaključuju da baš ovu zvučnu magiju trebaju kao soundtrack na pistama. I danas kada pomisliš na disco, pomisliš na Dimitrija, gospodina za pultom, modernom maestra ceremonije koji spaja četiri desetljeća glazbe u jednu bešavnu zmiju. Premijerno si ga na domaćem tlu lovio 2011., trake pecao s labela poput Defected, BBE, Hell Yeah! i Gomma, a danas, 7 godina mudriji i zreliji, vraća se u tvoj, moj, naš vrt Gardena.

Pa dođi, budi i pleši, njiši se, uživaj, zatvori oči i digni ruke prema nebu jer se troglavom zmaju pridružuju i Basement Jaxx, Masters At Work, Roger Sanchez, Todd Terry, Honey Dijon, DJ Boring, CamelPhat, Soul Clap, Riva Starr, Dan Shake, DJ Gregory, Black Motion… Ako si kampanjac koji kartu još nema,  slobodno navrati na Entrio i pozovi ekipu jer rokamo i grupni popust 3+1 free. Dobro nam došli na Defected Croatia 2018. – sami ili u +3 varijanti nevažno je dok god se pleše! Enjoy!
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2