Skip to main content
  • 21.01.2019.

Mad Ting je program za širenje Grime kulture u Hrvatskoj

Mad Ting je program u organizaciji Grime Croatia koji je fokusiran na grime i sve srodne UK glazbene žanrove, a odvija se u zagrebačkom Pločniku.

Piše: 


Osim grimea možete ćuti i UK Rap, UK drill, Bassline, DnB, Dubstep, UK Garage i još koješta. Grime Croatia kao organizacija je nastala 2016. godine te se bavi promocijom grime kulture na prostoru Hrvatske. Osnovao ju je Ivan Vedak Rofellos, dugogodišnji Hip Hop aktivist (Hip Hop Unity, Dregermajster Crew) i DJ, sa željom širenja grime kulture koja je u Hrvatskoj bila prisutna od samih početaka u UK-u.

Grime Croatia osim što organizira Mad Ting uspješno surađuje sa regionalnim grime organizacijama, te je u suradnji sa Grime Serbia organizirao prvi balkanski grime festival: Grime Balkan Fest. Festival se odvijao 2018. godine u Novom Sadu, te će se svake godine odigravati u jednoj državi, te nas 2019. očekuje Grime Balkan Festival u Zagrebu.

Mad Ting je krenuo kao program pomoću kojeg bi se prezentirala grime kultura u Zagrebu i Hrvatskoj, a kao lokaciju je odabran Pločnik, koji je lokacijom, veličinom, te konekcijama sa Seasplash i Outlook Festivalima, savršen izbor za večer UK tematike. Prvo je nositelj programa bio DJ Rofellos, te nakon prvih par puta mu se pridružio DJ Simonok, ljubitelj instrumentalnog grimea iz daleke Irske.

Simon O'Keeffe jer irski pivar, producent i DJ koji je sa svojim Scandal Rankin, prošao dobar dio Europe te se skrasio u Hrvatskoj. Preferira instrumentalni grime, a kao drugi rezident DJ je upotpunio priču sa Rofellosom pošto se nadopunjuju po pitanju instrumentalnog i vokalnog grimea. Krajem prve sezone im se pridružuje i Marko Puška, ljubitelj UK zvuka, koji zaokružuje cijelu priču oko ostalih UK žanrova pošto se na Mad Tingu uvijek nađe ponešto za svakoga.

Osim tri rezident DJ-a Mad Ting ne bi mogao funkcionirati bez fotografa Marka Lopca, i dizajnera Zembe Latife, koji oblikuju vizualni aspekt Mad Tinga. Također samu realizaciju potpomažu sponzori, bez kojih bi bilo teško pa se zahvaljuju Zmajska Pivovara i PaPizza. Cijeli program je zamišljen kao mjesto na kojem se može čuti grime, ali i ostali UK žanrovi, te prenijeti mali dio londonske klupske atmosfere.

MAAAAD!
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2