Baner

Program Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK u MSU

Srijeda, 27 Studeni 2019

U četvrtak i petak 28. i 29.11. MSU u Zagrebu je domaćin Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK u organizaciji HDS-ZAMP i Hrvatskog društva za autorsko pravo.

Moto konferencije je "Uhvati algoritam". Od zanimljivijeg sadržaja svakako bi valjalo popratiti slijedeće panel diskusije:

ČETVRTAK

10:00 – 10:20
Davor Runje, Airt: „Umjetna inteligencija i intelektualno vlasništvo“


10:20 – 11:00
Panel diskusija „Umjetna inteligencija i granice kreativnosti“: Davor Runje, Sven Maričić, Zvonimir Dusper Dus, Mladen Vukmir

12:00 - 13:00
Panel diskusija „Djeca s kolodvora YouTube“: Vojko V, Relja Milanković (Bassivity Digital), Boris Jokić, Neven Kepeski; moderator: Goran KomeričkiPETAK

11:00 – 11:30      
Krešimir Partl (Ministarstvo kulture): „Poticanje kreativnih i kulturnih industrija poreznim i drugim politikama“

12:00 – 12:30      
Christopher Marchich: „Autorska prava i zakonodavni okvir za audiovizualne medijske usluge“

15:00 – 15:30      
Maja Praljak: „Građanskopravna zaštita fotografija“

15:30 – 16:30      
Panel diskusija „Pet godina nakon donošenja Direktive o kolektivnom ostvarivanju autorskog i srodnih prava“: Antonio Nuić, Tomo in der Mühlen, Nenad Marčec, Paolo Sfeci; moderator: Igor Gliha


Kompletan program pogledajte ovdje. Ulaznice za MAKK možete kupiti na ovom linkuMože li robot napraviti bolju pjesmu od najtrofejnijih dobitnika Porina?

Koliko AI utječe na naš glazbeni ukus ili filmske preferencije?

Kako sveopća digitalizacija, umjetna inteligencija i big data utječu na nastajanje top lista već sad, i tko od tog ima najviše koristi?

O umjetnoj inteligenciji u kulturnim i kreativnim industrijama na prvom danu konferencije, u četvrtak 28. studenog, predavanje će održati Davor Runje, IT stručnjak koji u svom CV-ju ima suradnje s Napsterom i PlayMedia Systems te bogato iskustvo u digitalnoj distribuciji glazbe. Suosnivač je tvrtke airt čija je misija usmjeravanje i implementacija umjetne inteligencije u poslovanju s podacima.Nakon njegovog predavanja uslijedit će panel diskusija pod nazivom „Hoće li umjetna inteligencija zavladati top listama?“ u kojoj će, uz Runju, sudjelovati Mladen Vukmir, pravni stručnjak u području intelektualnog vlasništva te savjetnik raznim domaćim i međunarodnim organizacijama poput Ministarstva znanosti i tehnologije, Svjetske organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO), Svjetske banke i Europske komisije, zatim Sven Maričić sa Sveuličišta u Rijeci, savjetnik za nove tehnologije te dobitnik Državne nagrade za znanost 2017., ujedno i pionir 3D printa u Hrvatskoj. Perspektivu kreativaca predstavit će  glazbeni producent i autor Zvonimir Dusper Dus, suradnik nekih od najvećih imena domaće glazbe, višestruki dobitnik Porina te jedan od predvodnika digitalne glazbene produkcije na ovim prostorima.

Kreativna suradnja čovjeka i stroja tek je jedna od tema nadolazećeg MAKK-a koji će svojoj publici, između ostalog, otkriti tajnu uspjeha u pop glazbi za 2020., predstaviti pravila igre na dominantnom glazbenom terenu današnjice, YouTubeu.
 

Program Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK u MSU