Skip to main content

Radio Slave među velikanima na tvrđi Kamerlengo

Da si vuk ili vučica, lutajući samotnjak čuvajući svoje, da te mirisi vode kroz noć i nagon traži krv, zadignuo bi glavu prema jedinom noćnom kompasu i zaurlao koliko ti pluća i glasnice dopuštaju u proglasu slobode za lutanje!

Piše: 


Ova sloboda pod mjesečnom nije rezervirana samo za divlje rođake tvoga psetanca, već je utkana u vene tebe kao sakupljača i lovca. No, sada kada ti s koplja više ne kapa krv i kada ti žena više ne trebi bobice u pećini, divljina je gentrificirana no ostaje unutra. I zato Moondance traži puni mjesec da pod njim plešeš, njegove opskurne sjene bude nešto unutra i kako noć pada postaješ više onime koji jesi.

Ove godine Moondance si zabilježi u plesnu karticu od 9. do 11 kolovoza, kada će velikani prodefilirati srednjovjekovnom utvrdom Kamerlenga, a među njima tvoj unutarnji lupus zavija uz Dystopian s RØDHÅD-om, Monolocom i legendarnim Tresor.Berlin-om uz K-HAND, Jonasa Koppa, The Analogue Cops, Handmade i KiNK-a, Francesca Tristana i Eduarda De La Callea, no, ovdje je i jedan koji je zaista postaje debeli korijen koji crpi sokove iz tla i distribuira ih u krošnje elektroničkog.

U maniri rečenice Bukowskog bio bi sasvim plemenit životni cilj pronaći ono što voliš i pustiti da te ubije i konzumira svojom silinom. No, nasuprot suicidalnim inklinacijama nastranih pisaca, sasvim je u redu biti rob svoga zanata i preživjeti kao bi i daje uživao u stvaranju. Primarni korisnik ovog robovlasničkog glazbenog sustava jest upravo gospodin Edwards.
{youtube}S12POcCZz4M{/youtube}

Matt, ili kako ga početak karijere poznaje Matthew E, pod kojim je i stvorio svoju zasebnu mješavinu housea na koji je nakalemio funk, poremećene beatove i mehaničku dušu uravo je onaj kojega poznaješ kao ovog roba. Od kaotičnih ugodnih glazbenosti za noći kada groznica subotnje večeri krene kositi žrtve pa preko smirenijeg ritmičkog funka naviše kod kuće negdje sredinom tjedna kada trebaš odlutati, do Quiet Village outputa u kojemu je uparen s dugogodišnjim prijateljem i vinilomanom Joelom Martinom s kojim stvara na sampleovima bazirane razvučene disko natruhe glazbenog, i stvaranja elektroničkog popa kao Sea Devils, Mattov najpoznatiji alias ipak je onaj koji reže u samo srce elektronike i koje ga svijetu predstavlja kao vrsnog DJ-a i remixera – Radio Slave. Ovaj šizofreni glazbeni rascjep unutar našeg protagonista započeo je prvim valom acid housea i nadolaskom na scenu kada je dance glazba jednostavno bila ona na koju plešeš, prije svih žanrovskih rascjepa i utaborenja.
{youtube}xwgF2okFU48{/youtube}

Pultevi su ga prvo zapazili u londonskom legendarnom Milk Baru davne 1992, zatim su zaječali i oni Ministry of Sound-a i, a Brighton i Wales uskoro također saznaju za novog momka na sceni. Pa tako rascijepljen kao Matthew E, Quiet Village, Sea Devils, Rekids and Radio Slave, Matt stvara i dalje i proljeće 2018. u audiosferu baca remix trake "Trans" čiju hipnozu i prosvjetljenje kroz svoje estetike provlače Underground Resistance i Dixon, a Rekids će u lipnju izdati i dva nova remixa traka s debitantskog albuma Matta kao Radio Slavea "Feel The Same".
{youtube}R7GKT6Cg4IY{/youtube}

Pa zaposlen i jednako zaljubljen u sve kao i za pultom Milk Bara, jednako nakrcanog rasporeda, Matt je za Moondance samo tvoj i noćni. Pa si za regionalni upad navratiš ovdje i za povlaštenih 249 kupiš tri dana pod trogirskim glazbenim nebom. Dobro nam došli na Moondance. Slobodno zavijate, slobodno robujte lijepome, želja pokreće svijet.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2