Baner

Radionica tehničke produkcije u Pogonu

Utorak, 03 Rujan 2019

Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva zainteresirane pojedince da se najkasnije do 16. rujna 2019. godine prijave za sudjelovanje na “Radionici tehničke pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih programa u kontekstu institucija koje implementiraju model sudioničkog upravljanja”, koja se održava u sklopu projekta „Svi za Pogon – Pogon za sve!“ sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad, a uz Pogon, na projektu kao partneri sudjeluju Grad Zagreb i Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva. Program radionice namijenjen je pojedincima bez ili s malo iskustva u području tehničke provedbe događanja te pojedincima koji su u trenutku prijave članovi/-ice i/ili zaposlenici/-ice organizacija civilnog društva (udruge ili umjetničke organizacije), uz uvjet da je OCD registrirana u Republici Hrvatskoj.
U sklopu radionice stječu se znanja iz osnova tehničke produkcije i scenografije događanja, Rigginga, osnova audio produkcije, video sustava te osnova scenske rasvjete.
Program radionice namijenjen je pojedincima bez ili s malo iskustva u području tehničke provedbe događanja, a sastoji se od 5 modula, svaki u trajanju od 3 dana, koji će se održavati u Pogonu Jedinstvo, u Zagrebu, a prema sljedećem rasporedu:

1. modul: Osnove tehničke produkcije i scenografija događanja (organizacija i planiranje događanja, tehnički rider, scenografija) 23. - 25. listopada 2019.
2. modul: Rigging (osnove statike aluminijskih truss greda, postavljanje pozornice, spajanje jednostavnih konstrukcija) 27. - 29. studenog 2019.
3. modul: Osnove audio produkcije (osnovna teorija zvuka, ozvučenje, razglasi, spajanje opreme) 4. - 6. prosinca 2019.
4. modul: Video sustavi (uvod u video tehniku i tehnologiju, digitalna tehnika za reprodukciju, prikaz pokretne slike) 22. - 24. siječnja 2020.
5. modul: Osnove scenske rasvjete (dizajn i tehnologija svjetla u praksi, programiranje rasvjete) 19. - 21. veljače 2020.

Radionicu će voditi Filip Pacak, voditelj tehnike u Pogonu Jedinstvo i asistent za tehničku realizaciju programa Pogona. Izvoditelji svakog od modula bit će stručnjaci iz različitih područja pripreme i provedbe kulturnih i umjetničkih programa:

⦁    Nenad Barić - organizator i provoditelj događanja, dugogodišnji voditelj Pogona Jedinstvo
⦁    Ivan Bauk - stručnjak za tehničku produkciju
⦁    Robert Martinović - tonski tehničar i izvođač
⦁    Viktor Krasnić - video producent, montažer i snimatelj
⦁    Andrija Santro - tehničar za rasvjetu - freelance


Kandidati/-kinje se mogu prijaviti isključivo putem formulara ovdje. Krajnji rok za prijavu je 16. rujna 2019. godine. Pogon će na Internet stranici objaviti popis organizacija i njihovih predstavnika/-ica odabranih za sudjelovanje na radionici. Sudionici će biti izabrani do 24.09.2019. na e-mail.

Za sve dodatne informacije obratite se na:
Filip Pacak
Voditelj tehnike
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Radionica tehničke produkcije u Pogonu