Skip to main content

Regionalni Zoom: Christian Kroupa aka Alleged Witches

Christian Kroupa aka Alleged Witches slovenski je producent iz malog gradića Logateca koji se nalazi nedaleko od Ljubljane.

Piše: 


Naša nova rubrika REGIONALNI ZOOM predstavlja kvalitetne producente, labele, kolektive i sve one koji se bave bilo kakvom umjetnošću na elektroničkoj sceni.

Početci Kroupe sežu još u 2009. kada je bio na drum & bass partyu u Ljubljani gdje je dobio inspiraciju da se stvarno počne baviti produkcijom glazbe. Tako 2012. nabavlja prve studijske monitore, midi klavijature i započinje svoj put. Prve korake na DJ sceni je imao 2013. kada je bio dio "Klubskog maratona" Radia Student gdje je nastupio na 9 partya u slovenskim klubovima. U međuvremenu je izbacio prve digitalne EP-ove dub techno žanra. 2014. postaje još zanimljivija jer je bio među 60 ljudi od ukupno 6000 koji su odabrani da prisustvuju programu Red Bull Music Academy u Tokyu.


To je kako ističe bilo odlično iskustvo gdje je sreo brojne glazbenike i dobio "feeling" kako funkcionira glazbena industrija. Zbog toga je dobio još više nastupa, a jedan od njih je bio i na festivalu Sonar u Barceloni. 2015. je počeo djelovati pod novim pseudonimom kao Alleged Witches koji je više baziran na tribal perkusiji, nešto između house i techno glazbe. Zbog toga je dobio priliku napraviti remix Alex Smokea za R&S Records. Kasnije je i Scuba ubacio jednu traku na svoj Fabric 90 Mix. Onda je uslijedio prvi Alleged Witches 12ˇ EP za londonski label Meda Fury. Taj EP su puštali Andrew Weatherall, Ben UFO, Midland.



2017. je slao demo trake na Dimensions Recordings i pitali su ga bi li napravio 12" za njih, tako je 2019. izašao vinyl na ovom labelu, a nastupio je i na istoimenom festivalu u Puli. Prije toga je napravio svoju izdavačku kuću gdje je napravio jednu traku koju su remiksirali Passarani i Hodge. Ove godine je izašla i suradnja na vinylu sa engleskim labelom Fruit Merchant, a to je prvi EP pod imenom Christian Kroupa nakon 5 godina, budući da je zadnje vrijeme bio totalno fokusiran na Alleged Witches.



"Nisam baš siguran što će biti u budućnosti, ali eto, još uvijek radim trake kao Christian Kropua i kao Alleged Witches. Neke produkcije su više house, neke više techno, ali radim i ambijentalne stvari, i mnogo ostalih stvari, koje vjerojatno nikada neće ugledati svjetlo dana jer će ostati na mom kompjuteru", za kraj će Christian Kroupa.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop