Skip to main content
  • 11.09.2020.

Regionalni Zoom: Vietmens

Ivan i Danilo, odrasli u različititim krajevima Srbije, upoznaju se u Beogradu tijekom studentskih dana.

Piše: 


Njihova zajednička strast prema muzici i partijima bila je samo početak prijateljstva i suradnje. Prvi zajednički glazbeni sadržaj je podcast ‘Vietnam Room’ koji je u to vrijeme predstavljao selekciju omiljene muzike.

Preko natjecanja neafirmiranih DJ-eva za gostovanje na festivalu u Kragujevcu, 2017. godine, Vietmens su upisali svoj prvi javni DJ nastup. U dosadašnja gostovanja ubrajaju klubove, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima u centralnoj i istočnoj Srbiji i Bosni i Hercegovini, kao i festivale Exit, Dev9t, Šumadija Fest i izdvajaju rezidenciju na Outhide festivalu u Zaječaru.

U svojim setovima provlače razlilite žanrove koji se oslanjaju na House i Disco sa izraženim melodijama i dinamičnim ritmovima. Izgradnju iskustva za pultom prate svakodnevni radovi na produkciji muzike, pa na ljeto 2019. godine potpisuju svoje prvo službeno izdanje pod nazivom 'Pocahontas' za talijansku izdavačku kuću Extravaganza Records.

Zatim do kraja godine izdaju za Smart Phenomena Records i Aletheia. Posljednje izdanje, koje je privuklo pažnju domaćih i stranih izvođača i našlo se na mnogim chartovima Indie Dance žanra, je EP ‘Mimika’ objavljen na  izraelskom labelu Asli Music.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2