Skip to main content
  • 25.03.2019.

Rezident DC10 i francuski house Dyed Soundoroma na Jarunu

Ono što voliš te oblikuje poput plastelina, Utiskuje sebe u tebe ostavljajući svoju oblu ili uglatu toplinu kao znak da je bilo ovdje. Ono što voliš daje značenje, a značenje je univerzalni štiti protiv ogorčenosti. Voliš li te stvari s drugima koji vole, dodatno si još zaštićen i kolektivnom emocijom pripadanja zajednici svojih.

Piše: 


Pa stoga spremi svoje entuzijazme i impregniraj ih da se ne smoče u blizini velikog Jarunskog jezera, jer je 1. lipnja vrijeme za novi #WeLoveSound Open Air. Hrvatska metropola i centralno srce "zagrebačkog mora" na svoje obale prima po treći puta velike glazbenike samo nekoliko metara od jezerske bonace.

S nama su od četiri poslijepodne do 5 ujutro narednoga dana najveći američki techno osobenjak Seth Troxler, iz Prion obitelji posuđena jedna od najbolji žena za globalnim pultom u Jarunskoj reprizi – Sonja Moonear, vođa suvremene francuske house scene Dyed Soundorom i naš lokalni momak sa svjetskom ambicijom i zvukom – Andrea Ljekaj.

No, danas smo ovdje da za Sonusov izdanak We Love Sound zastava biografski i u prstenu soničnog cvijeta logotipa predstavimo Dyed Soundoroma, jednoga od najpoželjnijih underground actova globalnih lineupa. Od pariškog promotora usisanog u noćni život francuskog kulturnog lonca za taljenje pa do rezidenta DC10 na Ibizi, Dyed je izgradio golemu house karijeru. Sve je počelo u mraku tajanstvenih lascivno dobrih pariških Batofar aftera davne 1998, da bi ga usisao West Coast house tadašnjeg rezidenta Dana Ghenacie.

Divljenje je preraslo u prijateljstvo, a prijateljstvo u partnerstvo

Kako je dobio čast da zasvira na finalnom Batofar partyju, kraj jedne ere ipak je ostavio neizbrisiv trag na houseu koji Soundorom cijeni i pušta danas – debeli, psihodelični, duboki bezdan s groovy elementom. Neka od prvih izdanja poput Question EP i "Remote Cocktail" također su izašla s Ghenaciinog sjajnog Freak N’Chic labela, ali pravi globalni proboj označio je remix  Antheinog & Alex Cellerova ‘The Playmaker’ hita. Naposljetku Ibiza također svrće uho i Dyed hvata mjesto na Circoloco ponedjeljcima da bi danas bio jedan od nedvojbenih kreatora karakterističnog DC10 zvuka.

Snježne kugle postaju masivnije paralelno s vremenom u kojem se kotrljaju i tako su izdanja našla svoje mjesto i na labelima kao što su Tsuba, Adult Only, Crosstown Rebels, Real Tone,  Culprit i Wolf + Lamb, a slušali su ga i  Panorama Bar Berlin, Womb Tokyo, Robert Johnson Frankfurt, Louche Leeds, domaći Dimensions kao i pariški Rex Club, Fabric London, Movement Festival Torino, DC10 Ibiza,  BPM Festival 2013 Mexico i Huaka Peru, a uskoro u osvit ljeta i We Love Sound.

Pa ako upade još nemaš, ranograbilice si propustio i one su razgrabljene, jer tko rano rani spava mu se popodne – ali ima kartu. Za tebe je sada na raspolaganju kontingent ulaznica po 200 kn, a one će na dan festivala i na ulazu iznositi još stotinu više. Možeš ih dakako potražiti na Entriu, TISAK prodajnim mjestima ili pak na službenim stranicama festivala . Miris ljeta samo što nije, dobro nam došli i volite zvuk i jedni druge i dalje.

Za više informacija, pratite #WELOVESOUND festival na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/ 

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2196667973916350/

xPRIDRUŽITE SE NAŠOJ VIBER  ZAJEDNICI PUTEM VAŠIH MOBITELA https://vb.me/sonus2018community

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2